Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 21-05-2008

Man aangehouden na geweld op Zandpad

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is dinsdagochtend op heterdaad aangehouden na een geweldsincident op het Zandpad. Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie een melding van geweld tegen een prostituee. De politie ging er met meerdere eenheden op af. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten even later de 40-jarige Utrechter aan, die voldeed aan de beschrijving. Hij werd in het park langs de Vechtdijk in de struiken aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachte bij dit geweldincident. Ook wordt zijn mogelijke betrokkenheid onderzocht bij twee verkrachtingen en berovingen van prostituees op het Zandpad afgelopen maand.

Onder invloed, drugs en openlijk geweld

UTRECHT Op de Omloop is woensdag 21 mei een 33-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 04.25 uur gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Zijn bijrijder, een 36-jarige man uit Utrecht, liet bij het zien van de agenten een zakje vallen dat hij met zijn voeten onder de auto probeerde te schuiven. Hier bleek vermoedelijk cocaïne in te zitten. Ook hij is aangehouden. De auto werd vervolgens doorzocht op drugs. De agenten vonden inbrekerswerktuig, een tomtom en onderdelen van een autoradio. Alle spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek. De uitslag van de ademanalyse van de 33-jarige man bedroeg 270 ug/l.

Terwijl de agenten bezig waren met bovengenoemde mannen, passeerde een auto met drie inzittenden. Uit de auto werd een vol blikje bier naar de agenten gegooid. Dit raakte één van de agenten op zijn been. De inzittenden van deze auto, allen mannen uit Utrecht, van 38, 39 en 32 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Ze zijn ingesloten.

Mogelijk autokraak voorkomen

UTRECHT Dankzij een getuige is woensdagmorgen 21 mei waarschijnlijk een autokraak voorkomen. De getuige belde omstreeks 02.15 uur met het alarmnummer 112 nadat deze had gezien dat twee mannen met zaklampen aan de Boisotstraat in geparkeerde autos aan het schijnen waren. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee mannen wegrennen. Toen ze in de kraag werden gevat, bleek dat ze een zaklamp op zak hadden. Een van de mannen, een 26-jarige man uit Litouwen, stond nog gesignaleerd in zijn vaderland en is ingesloten. De ander, 22 jaar en eveneens uit Litouwen, is verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor openlijk geweld

UTRECHT Vijf personen zijn woensdag 21 mei aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van een woning aan het H.J. Schimmelplein was vernield. Er werd waarschijnlijk een steen gegooid uit een auto met vijf inzittenden, die vervolgens wegreed. Op het Westplein kon de politie de bestuurder laten stoppen en werden alle inzittenden aangehouden. Het betreft een 28-jarige man uit Utrecht, een 21-jarige man uit Utrecht, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 19-jarige man uit Nieuwegein en een 18-jarige man uit Enkhuizen. De zaak is in onderzoek.

Rijbewijs kwijt door drank

UTRECHT Een 25-jarige automobilist uit Utrecht is dinsdag 20 mei aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 20.05 uur gecontroleerd op de Neude en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 640 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Twee mannen, een 21-jarige inwoner van Tilburg en een 18-jarige Utrechter, zijn dinsdag 20 mei aangehouden voor het plegen van een autokraak. Omstreeks 18.25 uur werd gezien dat de mannen een autoruit insloegen van een auto die geparkeerd stond in parkeergarage Vredenburg. De mannen vluchtten daarna weg in een auto. De politie hield hen ter hoogte van de kruising Vredenburg - Rijnkade aan. De mannen zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Harddrugs

UTRECHT Op de Moezeldreef is een 34-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden die in het bezit was van 23 bolletjes met vermoedelijk harddrugs. Een getuige had gezien dat de man zich omstreeks 18.05 uur verdacht gedroeg; hij was even in en uit een auto gestapt en fietste daarna weer verder. De getuige belde de politie. Agenten besloten de man te controleren op de aanwezigheid van drugs en troffen dit bij hem aan. De drugs zijn in beslag genomen en worden getest. De man is aangehouden en ingesloten.

Controle spoorwegovergang

UTRECHT De politie heeft dinsdag 20 mei tussen 13.00 en 17.00 uur een controle gehouden bij de spoorwegovergang aan de Eykmanlaan. Veertien jongeren overtraden de regels en worden doorverwezen naar Bureau Halt. Zeven meerderjarigen zijn door rood gereden en kregen direct een bekeuring. Vier automobilisten reden door rood en zijn op kenteken bekeurd. Dat wil zeggen dat ze een bekeuring thuis gestuurd krijgen.

Nog eens vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor andere overtredingen zoals met de bromfiets over het fietspad rijden, een vervallen APK en het niet kunnen tonen van de verplichte papieren.

Mishandeling

UTRECHT Op een schoolplein in de wijk Pijlsweerd is dinsdag een 15-jarige jongen gewond geraakt na een mishandeling door een 16-jarige jongen. Omstreeks 10.20 uur kreeg de politie de melding dat een jongen flinke klappen had gehad van een andere jongen. Agenten troffen de jongen met bebloede neus en mond aan. Agenten lieten een ambulance komen, waarmee de jongen naar het UMC is vervoerd. Getuigen wezen de agenten in de richting van een 16-jarige jongen uit Utrecht. De 16-jarige jongen was waarschijnlijk boos vanwege een voetbal die in zijn richting was geschoten. De 16-jarige jongen is aangehouden. De exacte aanleiding wordt nader onderzocht. Na verhoor is hij met zijn vader naar huis gegaan.

Vals geld op school

UTRECHT Toen een 16-jarige jongen uit Utrecht in de kantine van een school in Utrecht met een vals bankbiljet van 50 euro wilde betalen, werd de politie ingeschakeld.

Het kantinepersoneel zag meteen dat het slecht nagemaakte briefje waar de leerling mee wilde betalen vals was. Toen de politie arriveerde was de verdachte al weg. De agenten hebben hem met zijn ouders ontboden op het politiebureau voor verhoor.

Gestolen tuinset teruggevonden

UTRECHT Toen een 33-jarige Utrechter op dinsdag 20 mei, om 17.55 uur, zijn gestolen tuinset zag staan in een tuin van een buurtbewoner aan de Heinrich Bertestraat, belde hij de politie.

De Utrechter had op 10 mei aangifte gedaan van de diefstal van zijn tuinset en had de set nu in een andere tuin zien staan. De politie heeft de 24-jarige bewoonster aangehouden en de tuinset in beslag genomen. Op het politiebureau verklaarde de verdachte dat zij de tuinset had gekocht van een drugsgebruiker. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt voor heling.

Dief met grote tang aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei, om 05.25 uur, een 27-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden die met een grote tang op de Brailledreef fietsen aan het bekijken was.

Een getuige belde de politie, die de verdachte aantrof op de Willem Schuylenburglaan. De man gaf direct toe dat hij op dievenpad was. Behalve inbrekerswerktuigen had de verdachte drugs (poeder, wiet en meer dat 40 pillen) bij zich. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor poging tot diefstal en het voorhanden hebben van verdovende middelen.