Acteurs geven smoel aan technologiebeurs

21/05/2008 10:47

Aaaaha! The Actor Factory BV

Acteurs brengen technologie tot leven op HET Instrument 2008

Gisteren opende HET Instrument in de Jaarbeurs. De beurs gaat over toegepaste technologie. De organisatie heeft acteurs ingehuurd. In de rol van beroemde uitvinders verzorgen zij rondleidingen. Zij geven uitleg over de tentoongestelde apparatuur.

Acteurs brengen het thema 'mensen maken kennis' tot leven. De bezoeker wordt verwelkomd door beroemde kennismakers: Albert Einstein, Daniel Bernoulli, Anthony van Leeuwenhoek, Thomas Edison, Mikhail Tswett, Arnold Beckman, R (de opvolger van Q van James Bond). Met special effects grime en haarwerk zijn de acteurs omgetoverd in de onsterfelijke wetenschappers. Ze worden 'kennismakers' genoemd. De acteurs gaan de interactie aan met de bezoekers.

Al maanden geleden introduceerden de kennismakers zich in korte filmpjes op internet. Zo riepen zij bezoekers op om zich vooral in te schrijven voor een bezoek aan de Jaarbeurs. Peer Mascini speelt Einstein, hij toont een badge waarop de naam van de ontvanger al is ingevuld. De actie leverde ruim 20.000 voorinschrijvingen op.

Bovendien begeleiden acteurs rondleidingen over de themapaviljoens:

Als topwielrenner vertelt acteur Johan Verheij enthousiast over de laboratoriumopstelling in het LiveLAB. De bezoekers krijgen daar een kijkje in de keuken van de dopingtests. Gisterochtend was hij te horen in de uitzending van Het Filiaal op radio 1.

In de LivePIL is een complete productie-omgeving gesimuleerd. Je kunt er zien hoe zonnecellen worden gemaakt. De rondleidingen worden geleid door de zongebruinde Sharon ("Ik ben Sharon en ik houd van de zon").

Aaaaha! the Actor Factory zet acteurs in als communicatiemiddel. Het bureau produceert spelshows, filmpjes en interactie-vormen voor evenementen en actiemarketing campagnes. Vakbeurzen en consumentenbeurzen lenen zich bij uitstek voor een dergelijke rijke vorm van communicatie.

Gisteren maakten wij deze videoreportage van de eerste beursdag:

http://www.acteurs.nl/video/HETInstrument2008.wmv (2 minuten)





http://www.beursacteurs.nl