Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 mei 2008

Hennepkwekerij met ruim 400 planten geruimd

Oldenzaal

In een woning aan de Zandhorstlaan in Oldenzaal werd dinsdagmorgen 20 mei een hennepkwekerij met 442 planten aangetroffen en geruimd.

Dinsdagmorgen 20 mei werd om ongeveer 09.40 uur een controle uitgevoerd in een woning aan de Zandhorstlaan in Oldenzaal. Uit een onderzoek was gebleken dat in deze woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn. De bewoner verleende alle medewerking en op twee slaapkamers op de bovenverdieping werden twee plantages met in totaal 442 planten aangetroffen.

In opdracht van de officier van justitie zijn alle planten en de gebruikte apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Ook bleek bij controle dat de elektriciteit ten behoeve van de kwekerij naast de meter werd afgetapt.Hiervan wordt aangifte gedaan.

De bewoner, een 31-jarige Oldenzaler, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weer heengezonden en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-062967)

Automobilist rijdt met ontzegging en auto is inbeslaggenomen

Losser

Een 47-jarige man uit Haarlem is dinsdagmiddag 20 mei aangehouden omdat hij achter het stuur van een auto zat terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De auto waarin hij reed is op last van de douane inbeslaggenomen.

Dinsdagmiddag 20 mei werd op de Enschedesestraat in Losser een stopteken gegeven aan een automobilist. Bij controle bleek dat de bestuurder van de auto, een 47-jarige man uit Haarlem, de auto bestuurde terwijl hij nog een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft tot 28 april 2009. Bovendien bleek dat de auto waarin hij reed, die van zijn 45-jarige uit Enschede afkomstige broer is, voor de douane inbeslaggenomen kon worden. Dit in verband met fiscale wanbetaling.

De 47-jarige is meegenomen naar het bureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De auto is ten behoeve van de douane inbeslaggenomen en afgesleept. (08-063852)

Rijden zonder geldig rijbewijs, boete van 1000 euro direct betaald

Hengelo

Bij controle op dinsdagavond 20 mei van een 42-jarige automobilist uit Diemen bleek dat het rijbewijs ongeldig was verklaard. Een nog openstaande boete van 1000 euro is direct door de man betaald.

Dinsdagavond 20 mei om ongeveer 22.45 uur werd op de Bornsestraat in Hengelo een automobilist ter controle aan de kant gezet. In eerste instantie bleek dat de bestuurder een valse naam opgaf en kon hij zich niet legitimeren. Hierop is de bestuurder meegenomen naar het bureau.

Aan het bureau bleek het te gaan om een 42-jarige man uit Diemen waarvan het rijbewijs sinds 8 april jl. ongeldig was verklaard. Tevens werd bij navraag duidelijk dat de man nog een boete had openstaan van 1000 euro die hij direct heeft voldaan.

Na verhoor is hij heengezonden met achterlating van de auto die door iemand met een geldig rijbewijs weer kan worden opgehaald. Proces-verbaal wordt tegen de 42-jarige opgemaakt. (08-063869)

Brutale diefstal van geld uit winkel

Oldenzaal

Tot nu toe nog onbekende personen hebben dinsdagmiddag 20 mei geld weggenomen uit de kassa van een winkel aan de Deurningerstraat in Oldenzaal. Personeelsleden werden daarbij door anderen afgeleid. De politie is op zoek naar getuigen.

Dinsdagmiddag 20 mei om ongeveer 16.00 uur hebben tot nu nog onbekende personen een bezoek gebracht aan een winkel aan de Deurningerstraat in Oldenzaal. Tijdens dit bezoek is een nog onbekend geldbedrag weggenomen uit een afgesloten kassa. Hoe een en ander kon gebeuren is nog onduidelijk, wel is bekend dat personeelsleden door andere personen werden afgeleid.

Twee mannen, een jongen en een vrouw brachten een bezoek aan de winkel. In eerste instantie alleen een man, daarna een man, een vrouw en de jongen. Het vermoeden bestaat dat de man die eerst binnen, de zaak heeft bekeken waarna de tweede man en de vrouw die kwamen, de personeelsleden hebben afgeleid en de jongen mogelijk het geld uit de kassa heeft gehaald.

Het gaat om personen met de volgende signalementen:

De man die als eerste binnenkwam heeft kort donkerblond haar en sprak Nederlands met een Oost-Europees accent. Had ogen met opvallend lange wimpers en was ongeveer 1m 80 lang. Hij droeg die dinsdagmiddag een blauwe spijkerbroek en een glanzende jas met vermoedelijk lichtblauwe mouwen en de rest van de jas donkerblauw.

De tweede man was breder gebouwd als de eerste met een buikje, en tussen de 35 en 40 jaar. Hij is ongeveer 1m 85 lang en had een blanke door de zon gebruinde huidskleur en donker gemillimeterd haar. De vrouw was opvallend gekleed in een netpanty met daarover een legging en zwarte lage zogenaamde Nike-sneakers met aan de zijkanten een gouden Nike logo. Zij had een zwarte vierkante vermoedelijk leren tas bij zich. Het haar droeg de vrouw in een staart en was fel roodoranje van kleur. Ook was haar make-up erg opvallend en volgens de personeelsleden erg overdreven met daarbij een grote zonnebril met een rozeachtig frame en roze-bruine glazen.

De jongen is mogelijk van Turkse afkomst, hij sprak Nederlands met een Turks accent. Hij is klein van stuk ongeveer tussen 1m 60 en 1m 65 lang en 16 tot 17 jaar. Hij had donker steil haar met daarop een donkerblauwe baseballcap met een witte rand. Hij droeg verder een lichtblauwe vale spijkerbroek en vermoedelijk een zwarte of donkerblauwe jas.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk deze personen ook hebben gezien of die mogelijk weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-063781)

Fietster geeft geen voorrang aan automobiliste en raakt gewond

Glane

Een 50-jarige Enschedese raakte dinsdagmorgen 20 mei bij een aanrijding op de Gronausestraat in Glane gewond. Zij verleende geen voorrang aan een personenauto.

Dinsdagmorgen 20 mei om ongeveer 08.30 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Gronausestraat - Glanerbrugstraat in Glane. Bleek dat een 50-jarige Enschedese op haar fiets, rijdend over het fietspad van de Glanerbrugstraat komende uit de richting Enschede, geen voorrang had gegeven aan een 40-jarige automobiliste uit Glane die over de Gronausestraat uit de richting van Glane aan was komen rijden. De fietsster is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-063435)

Fietser gewond bij aanrijding

Nijverdal

Een 11-jarige jongen uit Nijverdal is dinsdagavond 20 mei op de Grotestraat in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij zonder uit te kijken tegen een personenauto aanfietste.

Dinsdagavond 20 mei om ongeveer 18.05 uur werd een aanrijding gemeld op de Grotestraat in Nijverdal. Bleek dat een 11-jarige jongen uit Nijverdal op zijn fiets vanaf de Markt, de Grotestraat was opgereden. Hierbij was hij tussen een rij auto doorgefietst die in een file stonden maar had daarbij een personenauto die vanaf de andere zijde kwam, over het hoofd gezien.

De bestuurster van de ze auto, een 46-jarige Nijverdalse kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 11-jarige werd oor een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij in ieder geval een nacht ter observatie is opgenomen. (08-063797)

Aanhouding na diefstal kratten bier

Almelo

Een 33-jarige Almeloer is dinsdagmorgen 20 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij diefstal van een aantal kratten bier vanachter een woning aan het Lammershuis in Almelo.

Op 8 april jl. werd door een 25-jarige Almelose aangifte gedaan van een aantal kratten bier die vanachter haar woning aan het Lammershuis in Almelo waren weggenomen. Hierbij was de schuttingdeur, die toegang geeft tot haar tuin, geforceerd.

Een onderzoek werd ingesteld en met toestemming van de officier van justitie werd dinsdagmorgen 20 mei een 33-jarige Almeloer aangehouden. Hij wordt van de diefstal verdacht en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal in verband met zijn veelplegerschap bij justitie worden voorgeleid. (08-043962)

tel.: 053-4555588


---- --