Heerenveense Kids winnaar 'Dierenactie van het Jaar'

21/05/2008 11:08

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Ook dit jaar organiseerde Kids for Animals, jeugdclub van de Dierenbescherming, weer een Dierenactie van het Jaar. Dat betekent dat weer veel kinderen in de weer zijn geweest om een leuke, goede en zinvolle actie voor het welzijn van dieren te bedenken en uit te voeren. De actie om vlonders te plaatsen in de grachten van Heerenveen om katten te beschermen tegen verdrinking is de grote winnaar van het seizoen 2007/2008.

De prijsuitreiking vindt vandaag om half 3 plaats in Ecodrome in Zwolle.

Drie acties zijn geselecteerd voor de titel 'Dierenactie van het Jaar':


- De kinderen van Basisschool Johannes de XXIII in Leidschendam, die hun school wekenlang in het teken van hulp aan dieren zetten.


- Negen meiden uit Berkel-Enschot, die allerlei taken uitvoerden om geld in te zamelen voor de adoptie van ezeltje Nora.


- De kinderen van Kids for Animals Heerenveen, die ervoor zorgden dat de gemeente vlonders plaatste in de Heerenveense grachten voor dieren in nood.

Op www.kidsforanimals.nl konden kinderen en andere geĂŻnteresseerden hun stem uitbrengen. Er werd ruim 2000 keer gestemd. 41% stemde voor de actie met de vlonders, 35% vond de school de beste kandidaat en 24% sprak zijn voorkeur uit voor ezeltje Nora.

De winnaar krijgt een compleet verzorgde schoolreis naar Safaripark en Speelland Beekse Bergen. De kinderen gaan eerst met een safaribus het safaripark in, waarna ze naar hartenlust kunnen uitrazen in Speelland. Ook de nummer 2 en 3 worden natuurlijk niet vergeten. Zij krijgen gratis toegang tot een pretpark van hun keuze uit het paspoort van Kids for Animals.

Kids for Animals is de jeugdclub van de Dierenbescherming. Respect voor - en leren over dieren staat centraal. De club stimuleert kinderen om dieren te helpen en organiseert leuke en leerzame acties. Ook voor het volgend seizoen kunnen kinderen weer meedoen met de Dierenactie van het jaar!