Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 21-5-2008 11:05:38

ARNHEM - Een 29-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag rond één uur door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou een 28-jarige plaatsgenoot die ochtend in een café aan de Dovenetellaan hebben mishandeld.

De 28-jarige Arnhemmer zat in het café toen de man buiten opeens tegen hem begon te schreeuwen. Toen de Arnhemmer naar buiten ging om te vragen wat er aan de hand was, zou hij geslagen en geschopt zijn door de man. De man zou er vervolgens met zijn auto vandoor zijn gegaan.

Later die dag reed de Arnhemmer met zijn auto over de Elzenlaan richting de kruising met de Meldestraat. Tijdens het oversteken van de kruising zag de Arnhemmer van rechts de man aan komen rijden die hem eerder die dag geslagen en geschopt zou hebben. Volgens de Arnhemmer zou deze extra snelheid hebben gemaakt, waardoor een aanrijding tussen beiden mannen ontstond. Opnieuw ontstond een woordenwisseling tussen het tweetal waarop de 28-jarige Arnhemmer te voet op de vlucht ging en de politie belde. Deze kon de 29-jarige Arnhemmer even later aanhouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De twee zijn bekenden van elkaar. Wat de aanleiding voor het conflict zou zijn, is nog niet bekend.
(08-070060)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt drie verdachten aan na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 21-5-2008 11:02:01

ARNHEM - De politie heeft dinsdag drie verdachten opgepakt na winkeldiefstallen. In een winkel aan de Ketelstraat werden rond twaalf uur twee meisjes van zestien en achttien uit Nunspeet en Gennep aangehouden nadat zij beiden werden betrapt op het meenemen van een pincet ter waarde van tien euro. Het tweetal werd door een beveiligingsmedewerker overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek de zestienjarige dievegge eerder die dag bij een winkel aan de Vijzelstraat een shirtje en gezichtmaskers meegenomen te hebben. Beiden meisjes bekenden de winkeldiefstal en ontvingen een winkelontzegging.

Later die dag, rond drie uur, werd een derde verdachte aangehouden in een winkel aan de Kronenburgpassage. Een 74-jarige Arnhemse werd betrapt op het meenemen van een aantal kledingstukken met een totale waarde van 60 euro. De vrouw bekende de winkeldiefstal. Tegen haar is proces - verbaal opgemaakt.
(08-069985) / (08-070245)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden na diefstal lood

Publicatiedatum: 21-5-2008 10:59:21

ARNHEM - Twee 22-jarige Arnhemmers zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van diefstal. Het tweetal zou omstreeks drie uur lood van de daken van sloopwoningen aan de Boterbloemstraat hebben gestolen. Een getuige belde de politie waarop de jongens even later op heterdaad konden worden betrapt. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarden ze al eerder lood van de daken te hebben meegenomen. Tegen hen wordt proces - verbaal opgemaakt.
(08-070163)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Flinke schade bij botsing, één bestuurder naar ziekenhuis
Publicatiedatum: 21-5-2008 10:58:16

RANDWIJK - Bij een botsing tussen een bestelauto en een personenauto op de Knoppersweg, nabij de kruising met de Nijburgsestraat in Randwijk is dinsdagavond een bestuurder naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer, een 28-jarige Wageninger, bleek uiteindelijk - behalve enkele kneuzingen - niets te mankeren en mocht later naar huis. Beide auto's liepen flinke schade op. Rond half twaalf kwamen de Wageninger en een 37-jarige automobilist uit Terborg op de kruising met elkaar in botsing. De Terborgenaar reed vanaf de Nijburgsestraat de kruising op en zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan de Wageninger, die over de Knoppersweg reed. Volgens de politie had geen van beide bestuurders gedronken.
(08-070406)