Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 21-05-2008

Te veel op

SOEST In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 mei maakte een automobilist gebruik van de openbare weg met twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

Rond 01.30 uur werd een 51-jarige automobilist uit Soest op de Schoutenkampweg gecontroleerd. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de Soester werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Bedrijfsautos gestolen

EEMNES Bij een garagebedrijf zijn in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei meerdere bedrijfsautos gestolen.

Op dinsdagochtend rond 07.45 uur ontdekte een medewerker van een garagebedrijf aan de Bramenberg dat van het terrein van het bedrijf zeven bedrijfsautos waren gestolen. De diefstal moet tussen maandagmiddag 17.45 uur en dinsdagochtend 07.45 uur zijn gepleegd.

Aan getuigen die tussen de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Bramenberg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Alcoholcontrole

SOEST De politie heeft op dinsdagavond 20 mei op de Koningsweg een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 19.00 uur tot 21.30 uur plaats. 176 Bestuurders moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken. Wel werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor niet handenvrij bellen. Twee bromfietsers kregen een bon voor het niet dragen van een helm.

Aanhoudingen voor openlijk geweld

(Zie persberichten Eemland noord d.d. 31-03-2008; Jongeman mishandeld)

SOEST - De politie heeft dinsdag 20 mei twee inwoners van Soest, 17 en 21 jaar oud, aangehouden omdat zij verdacht worden van het mishandelen van een 19-jarige plaatsgenoot op zondag 30 maart.

Het slachtoffer kreeg op die bewuste datum, rond 04.30 uur, op de Nieuweweg in Soest een conflict met een groep jongeren. Tijdens de onenigheid werd de Soester hard in het gezicht geslagen, waardoor hij op de grond viel. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek de jongeman meerdere zwellingen in het gezicht te hebben en zijn neus bleek te zijn gekneusd.

Tijdens het onderzoek door het wijkteam van Soest en de recherche werden meerdere getuigen gehoord en kwamen beide verdachten in beeld. Bij het verhoor bekenden zij hun aandeel in de openlijke geweldpleging en verklaarden dat de aanleiding voor de mishandeling een eerder conflict in een horecagelegenheid was.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Beiden zijn na het verhoor naar huis gestuurd. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.