Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 13 mei 2008

Bestemmingsplan buitengebied
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsvisie bestemmingsplan buitengebied voor te leggen aan de gemeenteraad. Deze beleidsvisie is de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. In de eerste helft van juni verschijnt hierover een themapagina in De Bernhezer.

Aanpassing mandaten
De coördinerend medewerker van het WMO-loket van de afdeling Publiekszaken is vanaf 24 mei 2008 bevoegd om te beslissen op verzoeken op grond van de Wet maatschappelijke voorzieningen en de Regeling gehandicaptenparkeerkaart. Ook mogen de coördinerend medewerker en de medewerker burgerzaken van het domein Burgerzaken en Belastingen een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aanwijzen voor het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap en beslissen op verzoeken op grond van de Wet op de lijkbezorging. Vanaf 24 mei 2008 zijn het afdelingshoofd Publiekszaken, de coördinerend medewerker en de medewerker Burgerzaken bevoegd een eenmalige trouwlocatie aan te wijzen.

Traverse Heeswijk-Dinther
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten extra maatregelen ten aanzien van fiets- en voetpaden uit te laten voeren op de doorgaande weg in Heeswijk-Dinther (plaatselijk bekend als de Traverse). De uitvoering van deze werkzaamheden zal plaatsvinden gelijktijdig met de eerder vastgestelde maatregelen.

Subsidieverzoek Stichting Wetswinkel Uden
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor 2008 en 2009 een subsidie van EUR 250,- per jaar te verstrekken aan de Stichting Wetswinkel Uden.
Stichting Wetswinkel Uden heeft als doelstelling cliënten in de regio Uden-Veghel te voorzien van juridisch advies.

Veiligheidsregio Brabant-Noord
Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om in zijn vergadering van 3 juli 2008 in te stemmen met de jaarrekening 2007 en de begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Aanpassing Wmo-verordening
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de raad voor te stellen de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bernheze 2008 vast te stellen. Het betreft voornamelijk een tekstuele aanpassing van de verordening en een aanpassing van de keuzemogelijkheid voor vergoeding van woonvoorzieningen.

Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast te stellen.

Verkeerscirculatieplannen Bernheze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten te starten met de Verkeerscirculatieplannen voor alle kernen van de gemeente Bernheze. De planvorming begint met de kern Heesch en vervolgens komen respectievelijk Loosbroek/Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode aan bod.

Project alcoholpreventie
Jongeren gebruiken steeds meer alcohol. Daarom neemt de gemeente Bernheze deel aan een regionaal project dat het gebruik van alcohol onder jongeren moet terugdringen.

Zienswijze gemeenteraad met betrekking tot verordeningen Wsw Per 1 januari 2008 is de nieuwe Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in werking getreden; ook wel genoemd de `modernisering van de Wsw'. De dertien aan het Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant deelnemende gemeenten hebben besloten om de regie op de uitvoering van de Wsw gezamenlijk te organiseren via het Werkvoorzieningschap. Centraal in de nieuwe regelgeving staan de beweging van `van binnen naar buiten', de versterkte regierol van de gemeenten en het geven van meer rechten en keuzemogelijkheden aan Wsw-geïndiceerden. In nauwe samenspraak met het Werkvoorzieningschap hebben de dertien gemeenten in 2007 het Beleidskader Wsw 2008 vastgesteld waarin inhoudelijk richting wordt gegeven aan de regionale invulling van de modernisering van de Wsw. Een deel van de wijzigingen van de Wsw heeft tot doel om de (kandidaat) werknemer (meer) rechten en keuzemonumenten te verschaffen. Dit komt met name tot uiting in de introductie van een nieuw plaatsingsinstrument, het persoonsgebonden budget begeleid werken, maar ook in het organiseren van cliëntenparticipatie en in het bepalen van de volgorde waarop kandidaten op de wachtlijst in aanmerking worden gebracht voor een dienstbetrekking. Deze drie onderwerpen dienen bij door het Algemeen Bestuur van het Werkvoorzieningschap Noordoost--Brabant vast te stellen verordening te worden geregeld.
De gemeenteraad wordt geadviseerd om positief te adviseren met betrekking tot de drie verordeningen.