Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Budgetmarkt Osdorp trekt veel bezoekers

21 mei 2008
Zaterdag 17 mei werd de Budgetmarkt gehouden in De Serre in Osdorp. Dé informatiemarkt over sociale voorzieningen en `besparen' voor de bewoners van Osdorp.

De drie organisaties: stadsdeel Osdorp, Dienst Werk en Inkomen (DWI) en SEZO hebben de markt gezamenlijk georganiseerd. Er waren totaal 21 organisaties aanwezig om informatie te geven. De bezoekers waren zeer tevreden met het aanbod.

Opkomst informatiemarkt

Wethouder Baâdoud was gelukkig met de opkomst voor de informatiemarkt. "Dat er zoveel mensen afkomen op de Budgetmarkt maakt duidelijk dat er vraag naar is. Dat mensen in de wir war van de wet- en regelgeving niet goed weten waar zij terecht moeten." De wethouder vult aan dat hij er wel degelijk belang in ziet om de markt jaarlijks terug te laten keren. "Er ligt voor mensen met een minimum inkomen geld op de plank. Dat moet wel naar de mensen gaan die het toekomt. Daar proberen we op deze manier voor te zorgen, met het uiteindelijke doel de levenstandaard van de Osdorper een stapje omhoog te brengen," aldus wethouder Baâdoud.

Workshops

Ook waren er workshops georganiseerd: `voorlichting administratie' en `voorlichting budgettering' door de SEZO, de workshop `inkomensvoorziening' van de Dienst Werk en Inkomen en over `energiebesparing' door het Amsterdams Steunpunt Wonen. De Workshops zaten allemaal vol en in sommige gevallen konden er geen mensen meer bij. Het aanbod aan informatie sloot dus goed aan op de vragen van de bezoekers. Dat bleek ook uit de enquête die aanwezigen konden in vullen; 83% vond de informatie voldoende tot goed. Het totaal aantal beantwoorde vragen door de aanwezige organisaties is ongeveer 825, bij een geschatte opkomst van tussen de 250 en 350 bezoekers.

Modeshow

Tijdens de markt was er een modeshow van `Dress for Succes'. Bij deze winkel kunnen mensen die vanuit de uitkering solliciteren gratis een set kleding krijgen voor het sollicitatiegesprek. De modellen waren allemaal vrijwilligers die ooit in kleding van Dress for Succes hebben gesolliciteerd en nu aan het werk zijn. Wethouder Baâdoud verscheen tussen de modellen op het podium. Hij verwees in zijn speech naar de Banenmarkt op 30 mei in De Meervaart: "Daar ligt de volgende stap om de levensstandaard om hoog te brengen."

Budgetmarkt Osdorp