Gemeente Leeuwarden

Foto expositie over Crone in het HCL

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-05-2008) In het HCL is op 16 mei door burgemeester Ferd Crone de foto-expositie De stad, het werk en de burgemeester geopend.

In september 2007 werd de komst van een nieuwe burgemeester, Ferd Crone, aangekondigd.

Nadat dit nieuws bekend was geworden, benaderde Gitte Brugman hem met de vraag of hij zich tijdens de eerste dagen van zijn ambtstermijn wilde laten volgen. Zijn antwoord was `ja'. Nog voor de installatie op 15 november is zij begonnen met het fotograferen van de burgemeester. Gitte Brugman hoopt eind mei af te studeren aan de Fotoacademie met het 'burgemeestersproject' als afsluitend werkstuk.

Gitte Brugman (1964) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie koos zij voor de journalistiek. Eerst bij de lokale televisie, later bij de Drentsche Courant en het Groninger Dagblad (tegenwoordig Dagblad van het Noorden). In 1996 maakte ze de overstap naar de Leeuwarder Courant, waar zij nog steeds werkzaam is op de redactie. Inmiddels wel in deeltijd, want de opleiding aan de Fotoacademie nam de afgelopen drie jaar veel vrije tijd in beslag.

Het resultaat van deze inspanningen is vanaf 17 mei 2008 te bewonderen in de Prinsentuinzaal van het Historisch Centrum Leeuwarden. De einddatum van de expositie is vastgesteld op 26 oktober, de laatste dag van het Noorderlichtfestival. De toegang is gratis.