Al 15.000 mensen keren zich tegen de Staatsloterij

21/05/2008 11:26

Morand Juridische Bijstand

Tot op dit moment hebben ruim 15.000 mensen zich aangemeld bij Loterijverlies.nl om een gerechtelijke procedure tegen de Staatsloterij aan te spannen. Reden is dat de Staatloterij tot vorig jaar in haar advertenties sprak van maandelijks 20 winnaars van de prijzen van 100.000 en 50.000 euro, terwijl dit er maar 4 waren. Ook volgens de Reclame Code Commissie is hier ernstig sprake van misleidende reclame. Morand Juridische Bijstand, die de rechtzaak voorbereidt, verwacht nog voor de zomer het proces te kunnen starten.

In de jaren 2003 tot en met 2007 heeft de Staatloterij in haar communicatie gesteld dat er elke maand 20 mensen prijzen van 100.000 en 50.000 euro hadden gewonnen. Maar omdat ook niet-verkochte loten aan de trekking meededen, waren dit in werkelijkheid maar 4 winnaars per maand. In april van dit jaar heeft de Reclame Code Commissie de uitspraak gedaan dat het hier gaat om misleidende reclame, verboden in Nederland.

Morand Juridische Bijstand heeft met Loterijverlies.nl het initiatief genomen om de gedupeerden hun inleggeld terug te geven. Alle spelers van de Staatloterij kunnen zich op de site aanmelden om het geld waar zij recht op hebben terug te eisen. Uiteindelijk kan het gaan om een bedrag van 500 miljoen euro dat als claim richting de Staatloterij zal gaan.

In het televisieprogramma Radar van eind april werd al aandacht aan deze praktijken van de Staatloterij besteed. Binnen enkele weken hebben zich nu al 15.000 mensen aangemeld via de site Loterijverlies.nl. Morand Juridische Bijstand kan juridisch onderbouwen dat de kans om het proces te winnen zeer groot is. Ook diverse andere advocatenkantoren schatten de winkans zeer hoog in.