Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 21-05-2008

Snelheidscontrole: rijbewijs kwijt

DE BILT/HUIS TER HEIDE De politie heeft op dinsdag 20 mei van 14.00 uur tot 17.30 uur op snelheid gecontroleerd. Eén automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt.

De controle vond op de Amerfoorsteweg (Provinciale weg N237) in De Bilt en Huis ter Heide plaats. Met een lasergun werd de snelheid van 474 voertuigen vastgelegd. Negenentwintig bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. Eén van hen, een 27-jarige man uit Den Dolder, maakte het wel heel bont: hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 144 km/u. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder werden vier automobilisten bekeurd voor het niet handenvrij bellen en één voor het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Vrouw beroofd

ZEIST Een vrouw werd op dinsdag 20 mei van haar tas beroofd.

Rond 17.00 uur liep een 22-jarige vrouw uit Culemborg over een pad in een bosperceel op het terrein van een instelling aan de Arnhemse Bovenweg in de richting van de Driebergseweg. Op het pad pakte een jongeman plotseling haar schoudertas beet. De vrouw wilde niet loslaten, maar doordat de verdachte aan de tas rukte, kwam zij ten val. Zij bleef zich verzetten en zag daarbij kans de verdachte in zijn gezicht te schoppen. Het slachtoffer liet uiteindelijk de tas los en de verdachte ging er te voet vandoor.

Het slachtoffer waarschuwde enkele collegas en de politie. Bij een zoektocht op het terrein werd de tas teruggevonden. Daaruit bleek geld te zijn gestolen.

De verdachte was een blanke jongeman (mogelijk Oost Europees), 20 25 jaar, ±1.70 meter, stevig postuur, bol gezicht en donkerblond kort gemillimeterd haar. Hij droeg een ¾ camouflagebroek, een donker t-shirt en lage sportieve schoenen. Mogelijk dat hij door de schop letsel in zijn gezicht heeft.

Aan mensen die de verdachte, mogelijk door letsel aan zijn gezicht, menen te (her-)kennen of hem op of in de omgeving van de Arnhemse Bovenweg of de Driebergseweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster gewond

ZEIST Een fietsster raakte op dinsdag 20 mei bij een aanrijding met een auto gewond.

Rond 08.05 uur reed een 38-jarige automobilist uit Emmeloord vanaf de Utrechtseweg De Dreef op. Daarbij zag hij een 20-jarige fietsster uit Zeist die over De Dreef in de richting van de Utrechtseweg reed over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw kwam ten val en liep letsel aan haar enkel en hoofd op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.