Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 21-05-2008

Mannen bedreigd

AMERSFOORT Een man ging op dinsdag 20 mei door het lint omdat iemand anders zijn boom had gesnoeid.

Rond 20.50 uur zaten twee Amersfoortse mannen van 37 en 49 jaar in een tuin op het terrein van een instelling aan de Einsteinstraat. Zij zagen dat een man het terrein met een grote aangelijnde hond op kwam lopen. De man begon direct te schelden en te tieren. Hij verwijtte de mannen dat zij zijn tuin hadden vernield. Toen hij daarna de muilkorf van de hond afdeed, voelde het tweetal zich dermate bedreigd, dat zij het gebouw op het terrein in vluchtten. De man probeerde binnen te komen, maar de mannen deden de deur op slot.

De verdachte verliet vervolgens het terrein, waarna de mannen naar buiten liepen om te kijken waar hij heen ging. De verdachte zag dit, kwam terug, maar de mannen hielden het toegangshek van het terrein dicht. Daarna liep de verdachte weg.

De politie kwam ter plaatse en de verdachte, een 45-jarige man uit Amersfoort, werd in een woning in de omgeving aangehouden. De oorzaak van zijn kwaadheid lag waarschijnlijk in het feit dat een tuinman van de instelling waar de twee mannen op het terrein zaten op maandag een boom had gesnoeid die bij de grens van het terrein van de instelling en zijn tuin stond. De boom zelf stond op de grond van de verdachte.

De twee mannen deden aangifte van bedreiging. De verdachte werd voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Bij het wegrijden vanuit een parkeervak raakte een automobilist op dinsdag 20 mei onder andere meerdere autos.

Rond 18.15 uur reed een 52-jarige automobilist uit Amersfoort op De Bonte Koe vanuit een parkeervak weg. Daarbij botste hij tegen een lantaarnpaal, de gevel van een gebouw en tegen drie geparkeerde autos.

De politie werd gewaarschuwd en agenten kwamen ter plaatse. De Amersfoorter bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 780 ug/l, meer dan drieënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al was ingevorderd.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden zonder rijbewijs.

Snorfietsster gewond

AMERSFOORT Een meisje op een snorfiets raakte op dinsdag 20 mei gewond bij een aanrijding met een bestelauto.

Rond 16.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Amersfoort over de rotonde op het Vondelplein. Hij sloeg rechtsaf naar de Van Campenstraat, maar zag daarbij een 16-jarige snorfietsster uit Amersfoort die eveneens over de rotonde reed over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje kwam ten val en werd enkele meters meegesleurd.

Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht. Daar bleek dat zij meerdere schaafwonden en kneuzingen had opgelopen, maar zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 20 mei werd een winkeldief op heterdaad betrapt. Hij ging ervandoor, maar kon toch worden aangehouden.

Rond 15.10 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Utrechtsestraat dat een man een rugzak uit de winkel pakte en daar enkele kledingstukken in deed. Zonder al deze spullen af te rekenen liep de man de winkel uit. De beveiliger ging achter de verdachte aan en gaf dit door aan de politie. Agenten hielden de verdachte, een 23-jarige Pool, op de Stadsring aan. De door hem gestolen goederen werden in beslag genomen en de verdachte werd voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Verdachte zware mishandelingen aangehouden

AMERSFOORT Op basis van uitgebreid onderzoek heeft de recherche van de Politie Eemland zuid op vrijdag 16 mei een 20-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het plegen van twee zware mishandelingen en diefstal met geweld bij twee vrouwen.

De beide slachtoffers werden in de nacht van 12 op 13 augustus 2006 in de omgeving van het Enkeerdpad onafhankelijk van elkaar belaagd en mishandeld door een onbekende man. Een 20-jarige vrouw uit Soest werd zo mishandeld dat zij bewusteloos raakte. De vrouw wist zelf omstreeks 05.25 uur de politie in te schakelen. Zij werd vervolgens met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 32-jarige vrouw uit Amersfoort meldde zich later bij de politie. Zij verklaarde dat zij haar agressor van zich af wist te slaan en weg kon vluchten. Zij liep verwondingen op aan hals en hoofd.

De politie deed uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Ook werd via de media en via opsporingsprogramma Bureau Hengeveld uitgebreid aandacht besteed aan de mishandeling en de aangetroffen fiets. Dit leidde echter niet tot een verdachte.

Op basis van nieuwe bevindingen in het onderzoek kwam de politie tot de 20-jarige verdachte. Hij werd 16 mei in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. In de woning van de verdachte werd een zoeking gehouden. De verdachte werd op maandag 19 mei voorgeleid en zit in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.