Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 20 mei

* SCHIPPER BEKEURD NA BIJNA AANVARING
ROTTERDAM - Een 42-jarige schipper uit Roemenië is maandagochtend door personeel van de Zeehavenpolitie bekeurd nadat hij in de Maashaven bijna een aanvaring had veroorzaakt. Rond acht uur voer het schip de Maashaven in terwijl een binnenschip daar uitvoer. Dit schip had zich, in tegenstelling tot het motorvrachtschip, bij de post gemeld. Er ontstond bijna een aanvaring. Aan boord van het Roemeense vrachtschip bleek dat de 2e marifoon wel op het juiste kanaal stond, maar dat deze defect was. De schipper verklaarde wel contact hebben gezocht met de post, maar geen reactie te hebben gehad. Na overleg met justitie kreeg de man een bekeuring van 250 euro die hij direct moest betalen.


* VERNIELERS ABRI AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagmiddag jl. vier jongens aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling. Omstreeks twaalf uur die middag werd er een abri vernield op de Larikslaan. De ruit aan de binnenzijde was kapot geschopt en de verlichting was vernield. De vier verdachten van 13 en 14 jaar oud uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam werden in tramlijn 25, die stilstond op de Larikslaan, aangehouden. De trambestuurster hield de deuren dicht en werd verbaal belaagd door de jongeren. De jongens waren zeer recalcitrant en hadden alle vier een grote mond. De RET zal de schade verhalen. De vernielingen zijn gezien door getuigen. De ouders zijn geïnformeerd over hun gedrag. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau.

* POLITIE ARRESTEERT MAN NA STEEKPARTIJ
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond een 24-jarige man uit Vlaardingen gearresteerd na een steekpartij in een woning aan de Dotterbloemstraat. Rond middernacht kreeg de man onenigheid met zijn 38-jarige huisgenote waarna de steekpartij ontstond. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan haar hand en rug en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeert niet in levensgevaar. De politie arresteerde de man in de woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT INBREKERS OP HETERDAAD AAN

OOST - De politie van district Oost heeft twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie rond half één een melding van een inbraak in een woning aan de Vuurdans. Ter plaatse betrapten de politieagenten drie inbrekers op heterdaad, waarvan zij er twee direct aanhielden. De derde inbreker liet zich vanaf de balustrade van de woning op de derde verdieping naar beneden zakken en ging er vandoor. In de woning bleek een hennepkwekerij aanwezig te zijn; ruim 2700 stekjes en 150 planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld. De auto van de vader van één van de verdachten stond voor de woning en is in beslag genomen. De twee verdachten, Rotterdammers van 15 en 32 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de zaak. Ook wordt onderzocht wie de eigenaar is van de hennepkwekerij.


* BESCHONKEN BESTUURDER RIJDT ZONDER RIJBEWIJS

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een 31-jarige man uit Rotterdam bekeurd voor meerdere verkeersovertredingen. In de nacht van maandag op dinsdag controleerden politieagenten de bestuurder op de Stormerdijk. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, en was hiervoor al eerder aangehouden. Ook bleek de man teveel gedronken te hebben (240 ugl). De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
STELLENDAM - Politiepersoneel van het district De Eilanden stelde maandagochtend, na meldingen via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een pand aan de Pampus in. In het pand werd een hennepkwekerij met 480 grote planten aangetroffen. Ook bleek de stroom illegaal afgetapt te worden. De politie arresteerde een 49-jarige Bulgaar die in de kwekerij werkzaam was. Een nader onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld. Hennepkwekerijen kunnen naast stankoverlast ook brandgevaar opleveren door bijvoorbeeld het illegaal aftappen van stroom. Regelmatig ontstaan er ook waterlekkages in kwekerijen waardoor omliggende woningen schade oplopen. Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij in uw omgeving is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* POLITIE NEEMT AUTO IN BESLAG
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft de auto van een 20-jarige Rotterdammer in beslag genomen. De politieagenten kwamen de jonge overtreder op het spoor doordat hij in een auto reed die niet APK-gekeurd was. Omdat de jongen zich niet kon identificeren werd hij vervolgens meegenomen naar een politiebureau. Daar bleek dat hij ook geen rijbewijs
had. Omdat het al de derde keer was dat de Rotterdammer zonder rijbewijs reed, is zijn auto is beslag genomen.


* VERKEERSCONTROLE BEVERWAARD
FEIJENOORD-RIDDERSTER - In het kader van verkeersveiligheid heeft de politie van district Feijenoord-Ridderster maandag controles op verschillende locaties in Beverwaard gehouden. Tussen 08.00 tot 15.00 uur werd een controle gehouden op de Spinozaweg, de Groeninx van Zoelenlaan en de Marathonweg. In totaal werden ruim 300 personen gecontroleerd. 93 mensen werden bekeurd; ruim 30 keer werd binnen de bebouwde kom de maximale snelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/uur. Nog meer bekeuringen werden uitgeschreven aan bestuurders die geen gordel droegen. Eveneens werden mensen bekeurd voor mobiel bellen tijdens het rijden, niet kunnen tonen van het rijbewijs, te gladde autobanden en niet stoppen voor voetgangers bij een voetgangersoversteekplaats.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING
ROTTERDAM - Ergens tussen vrijdagmiddag rond vier uur op 9 mei en en dinsdag tien uur 's ochtends 13 mei heeft een onbekende(n) een vernieling aangebracht op een gevel en een trap bij de Theodora Jacobalaan. Dit is geconstateerd door een medewerker van de woningbouwvereniging. Er was met graffiti gespoten.


* ONDERZOEK NA INBRAAK WONING
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een woning aan de Cannemanstraat. Deze woning staat leeg en wordt gerenoveerd. uit de woning blijken enkele kranen en een ketel te zijn meegenomen. Aan de achterzijde had de dader(s) een ruit geforceerd. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL UIT AUTO
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een auto op de Molensingel. Daar was woensdagavond rond acht uur en donderdagochtend rond half zeven ingebroken in een auto, waarbij navigatieapparatuur is meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht. Tevens adviseert de politie om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto en het handschoenenkastje leeg en open achter te laten. In de auto werd een groot aantal telefoons, onderdelen, kentekenplaten te liggen. Al deze goederen zijn door agenten in beslag genomen.


* AANHOUDING NA HELING
ROTTERDAM - Donderdagochtend, 15 mei, rond kwart voor elf hebben agenten een man aangehouden op de Rotterdamse Rijweg. Ze controleerden daar een auto met gestolen kentekenplaat. Bij onderzoek aan de auto bleek dat het chassisnummer van auto was weggehaald. Mogelijk dat deze auto afkomstig is van diefstal aan de Iristuin in Bergschenhoek. De 34-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.
* AANHOUDING NA ONENIGHEID NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag, 13 mei, rond kwart voor één kreeg de politie melding van een aanrijding op de Abtsweg/Schansweg tussen een personenauto en een scooter. Vervolgens was er onenigheid ontstaan tussen de twee bestuurders. De scooterrijder had een deuk getrapt in de auto en hij zou de bestuurster, een 40-jarige Rotterdamse, in haar nek hebben gepakt. Agenten hielden hierop de scooterrijder aan voor mishandeling en vernieling. Hij zou tevens agressief rijgedrag hebben vertoond. De 24-jarige Rotterdam is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Zondagochtend vroeg kreeg de politie de melding dat een vrouw, een 28-jarige Rotterdamse, was geslagen door haar ex-vriend. Ze had zichzelf opgesloten in het toilet van een woning aan de Oost-Sidelinge. De vriend had haar geslagen, en schopte vervolgens tegen de toiletdeur. ze had diverse verwondingen in het gezicht. De 36-jarige Rotterdamse man is zondagochtend rond acht uur aangehouden door politiemensen en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING IJZERDIEVEN
ROTTERDAM - Maandagochtend, 12 mei, rond kwart over elf, zagen twee medewerkers van Stadstoezicht op de Beekweg bij het HSL-tracé, dat twee mensen ijzer aan het stelen waren. De gewaarschuwde agenten zagen net de twee mannen wegrijden met een auto. De politiemensen hielden hierop het tweetal staande. De transporter lag vol met oud ijzer. Ook lagen er vier fietsen in. De agenten hielden hierop het Rotterdamse tweetal in de leeftijd van 36 en 48 jaar aan en brachten hen over naar een politiebureau. Bij hen vonden agenten tijdens de fouillering ook nog ruim 2300 euro aan contanten. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NA POGING BABBELTRUC
ROTTERDAM - Zaterdagavond 17 mei rond half zeven kreeg de politie melding van een poging van een babbeltruc op de Pr. Mauritssingel. Daar zou een 86-jarige bewoonster benaderd zijn door twee vrouwen die zeiden te komen praten over 'Vervoer op Maat'. Ze herkende het tweetal van een eerdere poging, op vrijdagavond 9 mei, van de vrouwen om over hetzelfde onderwerp te komen praten. De vrouwen wilde binnenkomen, maar dit wilde de oplettende bewoonster niet. Ze riep naar de vrouwen dat ze de politie zou gaan bellen. Hierop renden de vrouwen weg. Het ging volgens de vrouw om Turks/Marokkaanse vrouwen van ongeveer 1,60 meter lang, tussen de 30 en de 40 jaar en droegen een zwart fluwelen hoofddeksel. De twee leken erg op elkaar, het zou familie kunnen zijn. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie heeft, kunt u contact opnemen met de recherche van district West. Wanneer u ook te maken krijgt met dergelijke babbeltrucs, kunt ook direct bellen met de politie via 112. Dit nummer is voor heterdaad situaties.


* ONDERZOEK NA VALS PINNEN
ROTTERDAM - De politie kreeg donderdagmiddag, 15 mei, rond half vier melding dat een man in een TNT-jas een pakketje kwam brengen bij een bewoner van een huis aan de Vennipperstraat. De 82-jarige vrouw moet na het afleveren van een pakketje pinnen bij de 'vriendelijke' medewerker. Dit was een bedrag van 79 cent. Dit had ze gedaan, waarna ze achterbleef met een slecht gevoel. Ze heeft haar pas geblokkeerd en de politie geinformeerd. Wanneer u ook te maken heeft met dergelijke situaties, kunt u bellen met 112, het nummer van de politie voor heterdaadsituaties.


* BEKEURING NA LOSSEN BEDRIJFSAFVAL
ROTTERDAM - Donderdagavond 15 mei, rond kwart voor vijf: Na een gezamenlijke controle van de politie in samenwerking met de Roteb en Stadstoezicht werd de inhoud van diverse bovengrondse containers bekeken. Bij de 2e Hogebanweg werd een container aangetroffen waarbij 3 vuilniszakken met grote stukken vlees werden gezien. Na onderzoek bleek dit vlees afkomstig van een slagerij aan BM Baumannlaan. De slager kreeg een bekeuring voor het ontdoen van bedrijfsafval.


* COMPUTERS WEGGENOMEN NA INBRAAK
SCHIEDAM - Maandagochtend ontdekte een medewerker van een school aan de Ringersstraat dat er was ingebroken. Onbekenden hadden een ruit vernield en waren naar binnen gegaan. Nadat zij een aantal computers en een laptop hadden weggenomen, gingen de inbrekers er vandoor.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte(n).


* VERNIELERS ABRI AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagmiddag jl. vier jongens aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling. Omstreeks twaalf uur die middag werd er een abri vernield op de Larikslaan. De ruit aan de binnenzijde was kapot geschopt en de verlichting was vernield. De vier verdachten van 13 en 14 jaar oud uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam werden in tramlijn 25, die stilstond op de Larikslaan, aangehouden. De trambestuurster hield de deuren dicht en werd verbaal belaagd door de jongeren. De jongens waren zeer recalcitrant en hadden alle vier een grote mond. De RET zal de schade verhalen. De vernielingen zijn gezien door getuigen. De ouders zijn geinformeerd over hun gedrag. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau.

* POLITIE ARRESTEERT MAN NA STEEKPARTIJ
maandagavond een 24-jarige man uit Vlaardingen gearresteerd na een steekpartij in een woning aan de Dotterbloemstraat. Rond middernacht kreeg de man onenigheid met zijn 38-jarige huisgenote waarna de steekpartij ontstond. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan haar hand en rug en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeert niet in levensgevaar. De politie arresteerde de man in de woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL VANAF BOUWTERREIN

MAASSLUIS - Maandagochtend werd ontdekt dat er een diefstal had plaatsgevonden vanaf een bouwterrein aan de Zwarte Zee. Onbekenden hadden het afgelopen weekend 2 koperen kabels van 38 meter lang van een bouwlift, enkele tientallen meters koperdraad en tientallen steigerplanken weggenomen. De politie stelt een onderzoek in om de identiteit van de verdachten te achterhalen.


* POLITIE HOUDT INBREKERS OP HETERDAAD AAN

OOST - De politie van district Oost heeft twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie rond half één een melding van een inbraak in een woning aan de Vuurdans. Ter plaatse betrapten de politieagenten drie inbrekers op heterdaad, waarvan zij er twee direct aanhielden. De derde inbreker liet zich vanaf de balustrade van de woning op de derde verdieping naar beneden zakken en ging er vandoor. In de woning bleek een hennepkwekerij aanwezig te zijn; ruim 2700 stekjes en 150 planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld. De auto van de vader van één van de verdachten stond voor de woning en is in beslag genomen. De twee verdachten, Rotterdammers van 15 en 32 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de zaak. Ook wordt onderzocht wie de eigenaar is van de hennepkwekerij.


* DIEFSTAL WIELDOPPEN
MAASSLUIS - Een 51-jarige bewoner van de Steenen Dijck heeft maandagochtend aangifte gedaan van diefstal. Onbekenden hadden de afgelopen nacht de wieldoppen van zijn auto af gestolen. De auto stond nabij de woning van de man geparkeerd.


* BEKEURING VOOR MEERDERE VERKEERSOVERTREDINGEN

OOST - De politie van district Oost heeft een bestuurder bekeurd voor meerdere verkeersovertredingen. De 22-jarige Rotterdammer reed 52 km te hard op de A16 en haalde meerdere malen rechts in. De man kreeg een boete van in totaal 590 euro. Omdat hij dit geldbedrag niet direct kon betalen, heeft de politie zijn auto in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT BESCHONKEN ONRUSTSTOKER AAN

OOST - De politie van district Oost heeft maandagavond een 40-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij op het metrostation Kralingse Zoom mensen uitschold en agressief benaderde. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog enkele boetes had openstaan.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
OUDENHOORN - Politiemensen van het district De Eilanden hebben maandag in de vroege ochtenduren een 31-jarige man uit Oudenhoorn aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld in hun woning aan de Willem Hoogenboomstraat. Het slachtoffer, een 30-jarige vrouw, had hierdoor lichte verwondingen opgelopen. Politiemensen arresteerden de verdachte bij de woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.