Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 21-05-2008

Diefstal

RHENEN Op dinsdagavond 21 mei werden drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

Rond 22.25 uur kreeg de politie de melding dat door enkele mannen op de Remmerden stalen balken waren gestolen, op een aanhangwagen waren geladen en dat zij waren weggereden.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de auto met aanhangwagen op de Herenstraat aangetroffen. Bij de auto bevonden zich twee mannen van 21 en 30 jaar oud en afkomstig uit Arnhem. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De auto en aanhangwagen werden in beslag genomen.

Vervolgens bleek dat nog een derde verdachte bij de zaak betrokken was. Ook deze verdachte, een 26-jarige man uit Wageningen, werd op de Herenstraat aangehouden.

Alle verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Mishandeling

LEERSUM Een man werd op dinsdag 20 mei mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Een 32-jarige man uit Arnhem had rond 19.45 uur bij een bedrijf in Leersum een gesprek over een zakelijk geschil met een 29-jarige Leersumse werknemer van het bedrijf. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen, waarna de werknemer de Arnhemmer meerdere malen in het gezicht sloeg.

De politie werd gewaarschuwd. De 29-jarige verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.