Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 21-05-2008

Drie gewonden bij ongeval

ANLOO Dinsdagmiddag zijn drie mensen gewond geraakt bij een ongeval op de N34. Het ongeval ontstond doordat een 69-jarige man uit Stadskanaal met zijn vrachtauto, komend uit de richting Groningen, vanaf de rechterrijbaan schuin overstak naar een vluchthaven aan de linkerkant van de weg. Hij deed dat om een eerder uitgebrande auto op te halen. Een tegemoetkomende personenauto moest hier voor remmen. De bestuurder die achter deze auto reed, zag dit te laat en botste achter op de remmende personenauto. De bestuurder van de achteropkomende personenauto, een 82-jarige man uit Gieten, ging met zijn auto over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De man is met hoofdletsel naar het UMC Groningen gebracht. Zijn 79-jarige echtgenote liep borstletsel op en is ook naar het UMCG gebracht. Een derde inzittende, een 72-jarige vrouw uit Gieten, is met hoofdletsel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. (08-137848)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

ZUIDVELDE Dinsdagavond reed een 41-jarige man uit Norg met zijn auto over de Asserstraat. Hij reed 113 kilometer per uur waar 60 het maximum is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-137991)

Aangehouden na veroorzaken ongeval

MEPPEL Een 17-jarige jongen uit Meppel is dinsdagmiddag samen met zijn 15-jarige passagier uit Meppel in de Havenstraat tegen een geparkeerde auto gereden. De beide jongens zijn er vervolgens van door gegaan. Hij had ongevraagd de auto van zijn moeder meegenomen. De 17-jarige jongen is aangehouden voor joyriding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Dat laatste is een verkeersmisdrijf. (08-137841)

Politie controleert

MEPPEL Dinsdagmorgen heeft de politie een controle gehouden op de Hoogeveenseweg en de Keizersgracht. Eén bestuurder is bekeurd voor het rijden door rood licht, één bestuurder is bekeurd voor het inhalen van een vrachtauto via het verdrijvingvlak en één bestuurder is bekeurd voor het negeren van de het eenrichtingsverkeer op de Keizersgracht.(08-137936)

Dinsdagmiddag is op de Keizersgracht een 45-jarige man uit Meppel bekeurd. De man bleek bij de controle niet in het bezit te zijn van geldig rijbewijs. (08-137932)

Dinsdagavond heeft politie een controle gehouden op de Rembrandtlaan. Daarbij zijn twee bestuurders bekeurd voor het parkeren op het trottoir. Eveneens zijn er twee bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen en is één bestuurder bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto. (08-137998)

Man gaat met bromfiets onderuit

EELDE Dinsdagavond is op de Madelief 52-jarige man uit Eelde met zijn bromfiets onderuit gegaan. De man sloeg op de kruising met de Pinksterbloem rechtsaf de Madelief op. Mogelijk is hij geschrokken van de tegemoetkomende auto en kneep daarop hard in de remmen en ging vervolgens onderuit. De man is met een gebroken been en een pijnlijke schouder overgebracht naar het Van Swieten Ziekenhuis in Groningen. (08-137937)

Bekeurd voor alcoholgebruik in het verkeer

SMILDE In de nacht van dinsdag op woensdag is een 40-jarige man uit Bovensmilde aan de Kanaalweg aangehouden. Bij een alcoholcontrole bleek een promillage van 0,6. De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. (08-138031)

HOOGERSMILDE Aan het Oranjekanaal is in de nacht van dinsdag op woensdag een 66-jarige man uit Hijken aangehouden. Bij de blaastest scoorde hij een promillage van 0,7. De man is met een bekeuring en een rijverbod van één uur naar huis gezonden. (08-138031)

Diefstal van auto

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag is er bij een autobedrijf aan de Lindberghstraat een auto gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf CL Variant. De auto stond geparkeerd op het terrein van het garagebedrijf. (08-137947)

Aanhouding na inbraak snackbar

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een cafetaria aan de Nobellaan. De dader had een ruit ingegooid en rookwaren meegenomen. Meteen na de inbraak is een onderzoek gestart. Aan de hand van de videobeelden kon dezelfde nacht een 30-jarige man uit Assen worden aangehouden voor deze inbraak. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-138039)

Politie onderzoekt insluiping

ERICA Dinsdagmiddag is een 88-jarige vrouw aan de Plantsoenstraat het slachtoffer geworden van een insluiping. Daarbij werd een bankpas gestolen. Terwijl ze in de tuin bezig was merkte ze dat er twee vrouwen bij haar woning waren. Even later waren ze weg en daarna merkte ze de diefstal van haar pas. Ze heeft direct de pas laten blokkeren. Even later werd ze gebeld door een man, die zei dat hij namens de bank belde en de pincode nodig had. De Ericase ging hier niet op in. En terecht, want een bank zal NOOIT telefonisch om dit soort gegevens vragen. De politie blijft hier tegen waarschuwen. Bewaar nooit je pincode bij een pas en laat deze bij diefstal direct blokkeren via een telefoontje met de bank. (08-137945)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Dinsdagmorgen werd een 26-jarige vrouw uit Assen betrapt bij de diefstal van een paar schoenen. Dat gebeurde in een schoenenzaak aan het Koopmansplein. De schoenen ter waarde van 22,95 zijn weer terug gezet in de winkel en de vrouw kreeg een proces-verbaal. (08-137753)

Rietdekker van dak gevallen

WACHTUM Dinsdagmiddag heeft een 27-jarige man uit Schoonebeek zijn pols gebroken bij een val van het dak. Hij was aan het Oostereind bezig met rietdekkerswerk. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. De man is naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-137835)

Betaal je openstaande boetes voor de start van het Europees Kampioenschap voetbal

ASSEN Tijdens het komend EK voetbal gaat de politie mensen bezoeken die nog boetes hebben openstaan. De verwachting is dat er in die periode, zeker tijdens de interessante wedstrijden, veel mensen thuis worden aangetroffen. Voetballiefhebbers die nog boetes hebben openstaan doen er daarom goed aan om de achterstallige betalingen weg te werken voor de start van het EK.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.