Politie Haaglanden

Persberichten 21 mei

Haaglanden, 21-05-2008

Krokodil gevonden
Den Haag Bij het doorzoeken van een woning aan de Newtonstraat op dinsdag 20 mei rond 9.10 uur keken politieagenten vreemd op toen zij een brilkaaiman (krokodil) van 90 centimeter ontdekten. De stichting Iguana (opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren) heeft het beest opgehaald.

Aangetroffen krokodil

De aanleiding voor de doorzoeking was een tip over munitie in de woning. Ter plaatse verklaarde de 29-jarige Hagenaar dat hij geen wapens had, maar dat de politie wel andere zaken zou aantreffen, omdat hij coffeeshops bevoorraadt. De agenten vonden een behoorlijke hoeveelheid hasj, hennep en marihuana en een zak joints. Daarnaast werden er weegschalen, voorraadbakjes, beschermkokers voor joints en een geldbedrag aangetroffen. De softdrugs en toebehoren en het geld zijn in beslag genomen. De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar deze zaak en de verdachte is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en ingesloten. Bovendien is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt wegens het overtreden van de Flora- en faunawet.

Dronken automobilist zorgt voor opstootje
Den Haag Het gedrag van 24-jarige automobilist uit Den Haag trok vanmorgen rond 03.15 uur de aandacht van de politie. De man reed niet alleen met hoge snelheid over de dr. Kuyperstraat, maar had ook anderhalve rijbaan nodig. Op de Koninginnegracht parkeerde hij zn auto en verliet deze samen met twee vrouwelijke passagiers. De agenten spraken de man aan en vroegen hem naar zn rijbewijs. De verdachte was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Blijkbaar was de Hagenaar niet gediend van het politiebezoek en hij sloeg wild om zich heen. De agenten probeerden de man in bedwang te krijgen, maar dit lukte niet. Omdat hij zich agressief naar de agenten bleef gedragen, wilden zij hem aanhouden. Op dat moment gingen ook de twee vrouwen zich ermee bemoeien en scholden de agenten uit. Een extra politie-eenheid kwam eraan te pas om de gemoederen te bedaren en de recalcitrante verdachte over te brengen naar het politiebureau. Daar weigerde de verdachte zijn medewerking aan een blaastest.

Getuigen poging straatroof gezocht
Den Haag De politie zoekt getuigen van een poging tot straatroof in de Rigolettestraat, dinsdagavond 20 mei omstreeks 18.30 uur. Een 29-jarige Haagse liep op het trottoir en hoorde van achteren een scooter naderen. Op het moment dat de scooter de vrouw passeerde, voelde zij dat geprobeerd werd haar tas af te pakken. Omdat de vrouw haar tas stevig vast had, werd zij enkele meters meegesleurd en raakte de scooter van de weg en reed deze de bosschages in. Doordat de vrouw luid begon te schreeuwen, sloegen de twee jongens op de scooter zonder buit op de vlucht. De vrouw hield aan het voorval een aantal schaafwonden over. De verdachten reden op een opvallend glimmende, zwarte Zipp-scooter. Heeft u dinsdagavond iets van deze straatroof gezien of heeft u anderszins informatie die kan helpen dit tweetal op te sporen, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Loosduinen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0900-7000.

Hennepkwekerijen ontruimd
Den Haag Politie Haaglanden heeft dinsdagavond 20 mei aan het Van Dijkwater en de Withuysstraat twee hennepkwekerijen opgerold. Op het Van Dijkwater werden omstreeks 20.00 uur twee mannen, een Rotterdammer van 29-jaar en een 24-jarige man uit Gorinchem, aangehouden nadat in de woning waarin zij waren een in aanbouw zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. Tevens troffen agenten in de woning 723 plantjes aan. In opdracht van de officier werd de aan te leggen kwekerij ontruimd en vernietigd, evenals de aangetroffen plantjes.
Omstreeks 23.30 uur was wateroverlast de aanleiding voor een onderzoek in een woning aan de Capadosestraat. Ook daar troffen politieagenten een hennepkwekerij aan. In de kwekerij werden 204 plantjes aangetroffen. In de woning werd ook afval van voorgaande hennepoogsten aangetroffen. Energieleverancier Eneco constateerde dat er illegaal stroom afgetapt werd. De 43-jarige huurder van het pand is als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt beide zaken. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gewond bij aanrijding
Voorburg Een 19-jarige bestuurder van een snorfiets uit Den Haag raakte 20 mei omstreeks 13.30 uur gewond toen zij werd aangereden door een 18-jarige automobilist uit Voorburg. De Voorburgse reed in de Fransstraat, wilde rechtsaf slaan, maar zag de snorfiets over het hoofd. Ook de automobiliste raakte gewond. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen.

Les-motorrijder aangereden
Delft Een 23-jarige motorrijder uit Rotterdam raakte dinsdag 20 mei bij een ongeval wonderwel slechts lichtgewond. De man reed onder toezicht van een rijinstructeur over de Kruithuisweg. Op het Kruithuisviaduct kwam de onfortuinlijke motorrijder in botsing met een auto, bestuurd door een 47-jarige Zoetermeerder. De man negeerde het rode licht en reed de van links komende motorrijder aan. De Rotterdammer maakte volgens getuigen een flinke smak en kwam naast de vangrail op het gras terecht. De motorfiets raakte zwaar beschadigd.

Fietser zwaargewond bij aanrijding
Naaldwijk/Westland Een nog onbekende fietser raakte dinsdag 20 mei om 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de Verspycklaan. De man werd op de rotonde aangereden door een 53-jarige Naaldwijker die bij het verlaten door de automobilist te laat werd opgemerkt. Het slachtoffer werd met hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen.

Fiets en bromfietscontrole
Rijswijk De politie controleerde dinsdag 20 mei tussen 12.00 en 15.00 uur het fiets- en bromfietsverkeer in de Hilvoordestraat. Vijftien bromfietsen werden aan een nadere inspectie onderworpen. Vijf personen kregen een proces-verbaal en van twee bromfietsen werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat de bromfiets niet aan de technische eisen voldeed. Op de Steenvoordelaan controleerden de agenten geparkeerd staande fietsen. Van de 25 gecontroleerde fietsen bleken er drie van diefstal afkomstig te zijn. De politie nam deze fietsen mee voor onderzoek.

Snelheidscontrole
Leidschendam - Bij een snelheidscontrole op 20 mei tussen 17.00 uur en 18.15 uur op het Wilsveen reden 10 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Jong op strooptocht
Leidschendam Twee meisjes van 14 jaar uit Leidschendam en Den Haag dachten 20 mei omstreeks 16.50 uur bij meerdere winkels spullen te kunnen meenemen zonder deze te betalen. In een warenhuis in winkelcentrum Leidschenhage liepen de beide dames tegen de lamp. Beiden kregen in overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Alcoholcontroles in Wassenaar
Wassenaar De politie controleerde dinsdag 20 mei het verkeer op alcoholgebruik. Een 16-jarige bromfietser die over de Van Duivenvoordelaan reed, blies 140 ugl en kreeg een proces-verbaal. Dat overkwam ook een 58-jarige automobilist uit Wassenaar die op de Zijdeweg tegen de lamp liep. Hij blies 445 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie zoekt skaters
Wassenaar Een 56-jarige inwoonster van Wassenaar raakte dinsdag 20 mei om 08.50 uur gewond toen zij met haar fiets ten val kwam. De vrouw fietste over de Hogeboomseweg en werd aangereden door een groep vrouwelijk skaters die de vrouw tegemoet kwamen. Eén van de vrouwen zag de Wassenaarse niet en botste tegen de vrouw. Beiden vielen op de grond. Nadat de fietster overeind was geholpen, reed het groepje verder. Een toevallig voorbij fietsende man hielp de gevallen vrouw. Zij kon niet meer verder fietsen en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie komt graag in contact met het groepje skaters. Kent u het groepje of bent u getuige geweest van het ongeval? Belt u dan met de politie in Wassenaar via 0900-8844.

Motorrijder onderuit
Pijnacker Een 51-jarige automobilist uit Den Haag zag 20 mei om 16.30 uur te laat dat er een motorrijder aankwam op de Katwijkerlaan. De Hagenaar wilde via een uitrit de Katwijkerlaan oprijden. De motorrijder probeerde de automobilist nog te ontwijken. De 21-jarige motorrijder uit Naaldwijk en zijn duopassagier raakten licht gewond. De Katwijkerlaan is geruime tijd afgesloten geweest voor verkeer. De politie onderzoekt de zaak verder.

Voetgangster gewond
Zoetermeer Een 25-jarige voetgangster uit Amsterdam raakte op 20 mei om 08.25 uur gewond toen zij op de Europaweg overstak en werd aangereden door een 17-jarige jongen op een brommer uit Zoetermeer. Ook de Zoetermeerder raakte gewond. Beiden werden vervoerd naar een ziekenhuis.

Motorrijders stunten in het verkeer
Zoetermeer Politieagenten zagen dinsdag 20 mei om 21.45 uur twee motorrijders vrij hard rijden over de Afrikaweg. Bij het passeren van de politieauto maakte een van de bestuurders al rijdend een Weelie op zijn achterwiel. Nadat de 27-jarige Zoetermeerder was achterhaald kreeg de man een bekeuring vanwege zijn gevaarlijke capriolen.

Meisje gevallen, automobiliste gezocht
Zoetermeer Een 20-jarige fietsster uit Zoetermeer kwam vrijdag 18 april om 21.40 uur ten val toen zij op de Jacob Leendert van Rijweg fietste in de richting van de van Leeuwenhoeklaan. Bij de rotonde wilde zij remmen voor een auto, hetgeen niet lukte. De politie is op zoek naar bestuurster van de auto waarvoor de fietster moest remmen. De auto waarin de vrouw reed betrof een klein model auto. De vrouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Zoetermeer via 0900-8844.

Meisje gevallen, automobiliste gezocht
Zoetermeer Een 20-jarige fietsster uit Zoetermeer kwam vrijdag 18 april om 21.40 uur ten val toen zij op de Jacob Leendert van Rijweg fietste in de richting van de van Leeuwenhoeklaan. Bij de rotonde wilde zij remmen voor een auto, hetgeen niet lukte. De politie is op zoek naar bestuurster van de auto waarvoor de fietster moest remmen. De auto waarin de vrouw reed betrof een klein model auto. De vrouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Zoetermeer via 0900-8844.