Siemens

Persbericht

0805. 056

Den Haag, woensdag 21 mei 2008

Siemens Building Technologies onderscheiden voor energie-efficiëntie

De Europese Commissie heeft de divisie Building Technologies van Siemens onderscheiden voor haar excellente ondersteuning van het GreenBuilding-programma (GBP) van de Commissie. De onderneming wordt daarmee beloond voor haar competente en geëngageerde ondersteuning van een groot aantal klanten bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in hun gebouwen.

GreenBuilding is een programma op basis van vrijwilligheid, dat begin 2005 door de Europese Commissie in het leven is geroepen met als doel, de benutting van rendabel energiebesparingspotentieel door informatie en motivatie te verbeteren. Eigenaren van gebouwen moeten bij de doorvoering van energetische moderniseringen in hun niet-woongebouwen geadviseerd en ondersteund worden en voor hun voortrekkersrol publieke erkenning krijgen.

Siemens Building Technologies heeft zichzelf gecommitteerd aan een GreenBuilding incentive-programma. Tegen die achtergrond informeert de onderneming uitgebreid over het GreenBuilding-programma, moedigt eigenaren en gebruikers van gebouwen aan GreenBuilding-partner te worden en helpt hen om aanbevelingen die in de betreffende technische documentatie van het programma zijn beschreven, te implementeren.

Met de Annual GreenBuilding Award 2008 voor Siemens Building Technologies geven wij uitdrukking aan onze erkentelijkheid voor de opmerkelijke en voorbeeldige vernieuwingen in gebouwen en voor de implementatie van GreenBuilding-principes in nieuwe projecten", aldus Program Manager Paolo Bertoldi naar aanleiding van de prijsuitreiking in het kader van de vakbeurs Light + Building in Frankfurt.

Energie-efficiëntie in gebouwen is onze kernactiviteit. Daarom hebben wij het GreenBuilding-programma van meet af aan gesteund, aldus Andreas Schierenbeck bij de uitreiking van de onderscheiding. De door Schierenbeck geleide business-unit Building Automation van de Siemens-divisie Building Technologies is al tientallen jaren wereldwijd gespecialiseerd in energiezuinige en ressources sparende oplossingen voor gebouwenautomatisering en voor diensten die het energieverbruik in gebouwen optimaliseren. Siemens Building Technologies is voor bijzondere prestaties op dit gebied al meer dan eens onderscheiden: in 2006 als Best European Energy Service Provider (2006) en in 2007 voor het beste energieservice-project in Europa.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com