Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 mei 2008

Zonnige toekomst poppodium Alkmaar

Een goed poppodium is onmisbaar in onze stad, dat is de mening van het college van burgemeester en wethouders. Daarom is het college blij met het inhoudelijk goede voorstel van Kern8 voor het bouwen van een nieuwe poporganisatie. Samengaan van Parkhof en Atlantis blijkt dé oplossing voor een aantal vraagstukken dat nu leeft. In eerste instantie op de locatie in de Breedstraat waar nu Atlantis zit. Daar worden beide organisaties, vermoedelijk deze zomer, met elkaar samengevoegd om één sterk poppodium te worden. Op termijn verhuizing naar het Victoriepark waar een nieuw poppodium wordt gebouwd. Met behoud van het beste van beide podia wordt een programma geboden dat inzet op zo'n 400 activiteiten per jaar.

Hans Meijer, portefeuillehouder Cultuur, is bijzonder verheugd over deze inzet: "zo snel mogelijk weer muziek en ontmoeting in de Breedstraat, het pophart wordt gereanimeerd en geopereerd om daarna het kloppend pophart van Alkmaar te zijn, ik verheug me erop. Er wordt met financiële steun van de gemeente nu een goede basis gelegd voor een stevige toekomst".

Het voorliggende plan biedt goede oplossingen voor een aantal actuele popvraagstukken:
- de exploitanten van Atlantis hebben de deuren van het poppodium gesloten;
- Parkhof heeft dringend nieuwe huisvesting nodig;

De oplossingen:

- Locatie van Atlantis in Breedstraat is nu een geschikte locatie;
- Samenvoeging van het beste van beiden: erfenis van Atlantis en de inbreng van Parkhof;
- Het nieuwe poppodium is een zelfstandige stichting en valt onder Kern8 (net als Parkhof nu);
- Inhoudelijk goed bedrijfsplan voor nieuw poppodium uitgaande van ongeveer 400 activiteiten per jaar;

- Identiteit van Parkhof blijft gewaarborgd;

Dit besluit gaat nu voor vaststelling naar de raad. De plannen voor een nieuw poppodium in het Victoriepark worden verder uitgewerkt.

Noot voor de pers: