Gemeente Oirschot

Gemeente stelt nieuw subsidiebeleid en accommodatie- en tarievenbeleid op

De gemeente Oirschot stelt in 2008 een nieuw subsidiebeleid op. Het huidige subsidiebeleid is verouderd en past niet meer bij de ambitie van de gemeente om te sturen op maatschappelijke doelen. Door de directe relatie tussen subsidiebeleid en accommodatiebeleid heeft het College tevens de ambitie uitgesproken om in 2008 te komen tot een nieuw accommodatie- en tarievenbeleid.

Nieuw subsidiebeleid

Met het nieuwe subsidiebeleid wil de gemeente zoveel mogelijk aansluiten bij de prestatievelden van de WMO. De gemeente Oirschot is daarmee één van de eerste gemeenten die een direct verband tussen deze beleidsplannen legt. Om in 2008 te komen tot de nieuwe beleidsplannen legt het College op 3 juni een concept kadernotitie voor aan de raad tijdens de opiniërende raadsbijeenkomst. In deze notitie zijn de algemene kaders voor het nieuwe subsidiebeleid en accommodatie- en tarievenbeleid beschreven. Het is de bedoeling dat de raad op 23 juni de kaders voor de beleidsstukken definitief vaststelt.

Klankbordgroep

De gemeente wil alle betrokkenen zoveel mogelijk betrekken bij de totstandkoming van de plannen. Na vaststelling van de kaders door de raad treedt de gemeente dan ook in overleg met de betrokken instellingen zoals verenigingen en stichtingen. Hiervoor vindt in september een eerste bijeenkomst plaats met de al geformeerde klankbordgroep. Deze klankbordgroep bestaat uit een representatieve vertegenwoordiging van verenigingen, stichtingen en instellingen die door de gemeente worden gesubsidieerd.

Vervolg

In oktober legt het College de concept nota subsidiebeleid en accommodatie- en tarievenbeleid opiniërend voor aan de raad. Ook de klankbordgroep komt in deze periode bij elkaar om de nota te bespreken. Rekening houdend met eventuele inspraakreacties stelt de raad op 16 december het nieuwe subsidiebeleid en accommodatie- en tarievenbeleid vast.

Het nieuwe beleid wordt ingevoerd per 1 januari 2010. Dit betekent dat alle gesubsidieerde instellingen voor het jaar 2009 nog volgens de `oude' procedure' subsidie aan kunnen vragen.