Gemeente Oirschot

Aanleg beachvolleybalveld mogelijk door RaboJongerenPlan

Vier jongeren van het Heerbeeck College hebben in 2007 een plan ingediend bij Rabobank Best-Oirschot-De Beerzen (sinds kort Rabobank Het Groene Woud Zuid) in het kader van het RaboJongerenPlan. Het RaboJongerenPlan is een fonds bedoeld voor jongeren van 12-18 jaar om hun eigen leefomgeving leuker te maken.

De vier scholieren willen graag een beachvolleybalveld voor de jeugd in Oost-, West- en Middelbeers. Ook hun leeftijdsgenoten zijn enthousiast. Zij vinden namelijk dat er te weinig openbare spel- en sportvoorzieningen voor hun leeftijd zijn. De Rabobank heeft het plan van de scholieren uit Middelbeers uitgekozen en wil dit in 2008 samen met de jongeren en de gemeente Oirschot realiseren.

Binnenkort zullen de jongeren hun plan aan de buurtbewoners presenteren. Het is de bedoeling om het beachvolleybalveld te realiseren op het grasveld tussen Klokkenmaker en Zonnedauw in Middelbeers. Een beachvolleybalveld is ongeveer 12 bij 22 meter en past naast het bestaande voetbalveldje. De samenwerking tussen de jongeren, de Rabobank en de gemeente biedt op deze manier de mogelijkheid om een uniek sportterrein te realiseren voor de jongeren in Oost-, West- en Middelbeers.