AutoRai

Toyota Prius doorbreekt wereldwijde verkoopgrens van 1 miljoen

(5/21/2008)
Toyota Motor Corporation (TMC) maakte onlangs bekend dat de wereldwijde verkoop van de Toyota Prius â de eerste op grote schaal geproduceerde benzine/elektrisch aangedreven hybrideauto ter wereld â de magische grens van 1 miljoen verkochte exemplaren heeft overschreden. Eind april van dit jaar waren er circa 1.028.000 autoâs verkocht. Op dit moment verkoopt Toyota aanzienlijke aantallen van de Prius in meer dan 40 landen en regioâs.

Ook in Nederland is de Toyota Prius zeer populair. Onlangs leverde Toyota in Nederland de 10.000^e Prius af. De innovatieve hybrideauto dankt zijn populariteit onder meer aan een lage CO uitstoot (104 g/km), laag brandstofverbruik, hoog comfortniveau en rijke standaarduitrusting met onder meer automaat. Bovendien profiteren zakelijke Prius-rijders sinds 1 januari van dit jaar van slechts 14% fiscale bijtelling.

In de zoektocht naar de ultieme milieuvriendelijke auto loopt Toyota wereldwijd voorop met Hybrid Synergy Drive^(TM). Dankzij deze bewezen technologie is de Toyota Prius een reëel alternatief voor particuliere en zakelijke rijders die op kosten letten en veelal het milieu goed gezind zijn.

Vergeleken met autoâs die qua klasse, afmetingen en prestaties vergelijkbaar zijn maar die worden aangedreven door een benzinemotor, is er zoân 4,5 miljoen ton* CO2 minder uitgestoten sinds de start van de verkoop van de Toyota Prius.

De Prius werd in 1997 geïntroduceerd in Japan en kwam in Europa, Noord-Amerika en in andere landen in 2000 op de markt. In 2005 begon Toyota met de eerste overzeese productie van de Prius in het Chinese Changchun.

Na 2010 jaarlijks 1 miljoen of meer hybrides
Omdat Toyota het milieu hoog in het vaandel heeft staan, spant Toyota zich in om hybridetechnologie te promoten en onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Omdat hybridetechnologie toegepast kan worden in uiteenlopende soorten voertuigen, heeft Toyota zichzelf tot doel gesteld in of zo snel mogelijk na 2010 jaarlijks 1 miljoen of meer hybridevoertuigen te verkopen.


* Aantal geregistreerde autoâs x afgelegde afstand x actueel brandstofverbruik in elk land x CO2-conversiefactor