AutoRai

Kia Sportage wint âAutoDNA Awardâ voor meest waardevaste SUV

(5/21/2008)
AutoDNA heeft dit jaar voor het eerst de âAutoDNA Awardsâ georganiseerd voor autoâs met het laagste afschrijvingspercentage ten opzichte van de nieuwprijs. AutoDNA heeft nu de winnaars van de awards bekend gemaakt, die voor verschillende categorieën zijn uitgereikt. In de categorie van de SUVâs streek de Kia Sportage met de hoogste eer.

Met de uitreiking van de AutoDNA Awards krijgen consumenten meer inzicht in de afschrijving van bepaalde autoâs en kunnen ze dit als hulpmiddel gebruiken in het aankoopproces voor hun volgende auto. âZo krijgen consumenten elk jaar het overzicht van de autoâs met het laagste afschrijvingspercentage,â aldus Frans Huetink, medeoprichter van AutoDNA. âDe AutoDNA Awards zijn een belangrijke toevoeging aan ons concept.â
AutoDNA Awards
De online taxatieservice van AutoDNA mag zich verheugen in een groeiend aantal geïnteresseerden. De gespecialiseerde medewerkers van AutoDNA verstrekken dagelijks een groeiend aantal online taxatierapporten.
Op basis van ruim 300.000 getaxeerde autoâs is een selectie gemaakt van autoâs in de leeftijd tussen vierentwintig en zestig maanden. Daaruit bleek dat in de SUV-categorie de Kia Sportage het laagste afschrijvingspercentage had.

Uitslag SUV-categorie AutoDNA Awards

1 Kia Sportage

2 Lexus RX

3 Hyundai Tucson

Kia Sportage
Kia heeft vorig jaar voor het 2008-model van de Kia Sportage een fiks aantal vernieuwingen doorgevoerd. De nieuwste versie van de Sportage is aan de buitenzijde ondermeer te herkennen aan de nieuwe grille, gewijzigde koplampen en nieuwe lichtmetalen wielen. Maar ook op technisch gebied zijn er tal van wijzigingen doorgevoerd Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: âSinds de introductie in 2004 zijn er in Europa meer dan 100.000 Sportages verkocht. Inmiddels wordt dit Kia-model ook in Europa geproduceerd en heeft iedere Kia Sportage, net als de ceeâd modellen, een garantie van 7 jaar/150.000 kilometer. Hierdoor zal de waardevastheid van de Sportage nog beter worden. We zien de volgende AutoDNA awards dan ook met veel vertrouwen tegemoet.â