BedrijfsautoRAI

De nieuwe Renault Kangoo Express: een bedrijfswagen met flair

(5/21/2008)
Met wereldwijd 2,3 miljoen verkochte Kangooâs is deze Renault zonder overdrijving zeer succesvol te noemen. Het model is, met bijna 1,4 miljoen verkochte exemplaren, al tien jaar leider van het segment van de kleine bestelwagens in Europa. De nieuwe Kangoo Express heeft nog meer te bieden. Stijlvol, comfortabel, ergonomisch, betrouwbaar en schoon: de nieuwe Kangoo Express gaat op alle gebieden verder dan zijn voorganger.
Design en sfeer
De nieuwe Kangoo Express-familie heeft een modern en expressief uiterlijk gekregen met een korte en robuust ogende voorkant. Door de panoramische en naar voren geplaatste voorruit is het lekker prettig licht in de auto.

In het interieur heeft Renault voorrang gegeven aan ruimte, werkcomfort en functionaliteit. De bestuurder zit aangenaam hoog, heeft een royaal zicht en profiteert van het rijcomfort van een personenauto. De nieuwe Kangoo Express is voorzien van talloze handige opbergmogelijkheden, waaronder een opbergvak A4-formaat in het dashboard, een opbergvak boven de voorruit, een centrale opbergmodule met armsteun en een dashboardkastje met klep van vijftien liter (afhankelijk van de versie). Door de aansluitmogelijkheden voor multimediasystemen en met name door de Bluetooth-functie zijn de nieuwe Kangoo Express-versies haast rijdende kantoren.

Afhankelijk van de versie en het land zijn de nieuwe Kangoo Express-versies uitgerust met allerlei rijhulpsystemen die Renault ook monteert op personenautoâs, zoals een snelheidsregelaar/-begrenzer, parkeersensoren achter en regen- en lichtsensoren.

Zoom op de nieuwe Kangoo Express
De nieuwe Kangoo Express beschikt, met een lengte van 4,21 m, over een laadruimte van 3,0 m3. Door de breedte van 1,21 m tussen de wielkasten biedt de laadruimte voldoende ruimte aan een Europallet. De asymmetrische achterdeuren en de zijschuifdeur (afhankelijk van de versie) vergemakkelijken de toegang tot de laadruimte. De nieuwe Kangoo Express heeft zuinige, schone motoren met lage onderhoudskosten. De Kangoo Express krijgt drie dieselmotoren; 1.5 dCi met 70 pk, 85 pk en 105 pk. De 70 en 85 pk-versies stoten minder dan 140 g CO per km uit en voldoen daarmee aan de eisen van âRenault eco2â; de versie met 105 pk is leverbaar met een roetfilter. Het motorenaanbod bestaat verder uit twee benzinemotoren (de 1.6 8V motor met 90 pk en de 1.6 16V motor met 110 pk). Het onderstel van de nieuwe Kangoo Express is overgenomen van de Scénic. Dit staat bekend om zijn uitstekende rij-, comfort- en veiligheidskwaliteiten en levert prestaties die tot nu toe nog niet eerder te zien waren op de markt van de compacte bestelwagens.

De beste actieve en passieve veiligheid in zijn klasse De actieve en passieve veiligheidsuitrusting is uitgebreider dan wat gebruikelijk is in het bedrijfswagensegment. Zo is de Kangoo Express voorzien van de nieuwste generatie ABS met motorslipkoppelregeling (MSR) en noodstopbekrachtiging. De Kangoo Express is bovendien leverbaar met ESP, gekoppeld aan onderstuurcontrole en anti-slipregeling (afhankelijk van de versie). De remweg van de nieuwe Kangoo Express behoort tot de kortste op de markt, Dat geldt ook als er tien keer achtereenvolgens geremd wordt van 100 tot 0 km/h.

De Kangoo Express is gemaakt om de inzittenden optimaal te beschermen. Zo is er een bestuurdersairbag, gordelspanners met spankrachtbegrenzer en het anti-duiksysteem in de stoelen (behalve in de neerklapbare passagiersstoel. Tenslotte zijn een passagiersairbag en een zijairbag aan bestuurderszijde optioneel leverbaar.

Talrijke extra aanpassingen
De nieuwe Kangoo Express is zo gemaakt dat ze snel en goedkoop omgebouwd en aangepast kunnen worden. Autoâs voor hulpdiensten, koeriersbedrijven, geconditioneerd vervoer⦠dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die Renault aanbiedt in samenwerking met gespecialiseerde partnerbedrijven.

The European Road Transport Show 2007