Vlaamse Overheid

met een handicap

Betere bereikbaarheid VAPH voor Brusselaars met een handicap

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

woensdag 21 mei 2008

Vandaag opende Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, het nieuwe antennepunt van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in Brussel.

In de provinciale afdelingen van het VAPH kunnen personen met een handicap terecht voor advies en informatie, serviceverlening en bemiddeling. Vóór de opstart van het nieuwe antennepunt in Brussel, bevond de provinciale afdeling van het VAPH voor de provincie Vlaams-Brabant en Brussel zich in Leuven.

In 2007 stelden 308 inwoners uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een zorgvraag aan het VAPH. Vanaf vandaag hoeven deze mensen met een zorgvraag voor het VAPH niet meer naar Leuven af te zakken. Zij kunnen met hun zorgvragen voortaan terecht in het hoofdgebouw van het VAPH. De cliënten van het VAPH en de sector worden via de website van het VAPH, via e-mail en via briefwisseling op de hoogte gebracht van het nieuwe antennepunt. Minister Vanackere stelt de middelen ter beschikking aan het VAPH om één voltijdse medewerker aan te stellen voor het antennepunt.

Het kantoor in de Sterrekundelaan 30 te 1210 Brussel (lokaal 004) is elke maandag en elke woensdag geopend van 9.15 tot 12.15 uur en van 14 tot 16 uur. In juli is het kantoor enkel op woensdag open. Het antennepunt is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 02 - 225 84 62.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be