Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave 21 mei 2008

* POLITIE HOUDT JONGEN VOOR MISHANDELING AAN

ZUID - De politie heeft een 19-jarige Rotterdammer aangehouden voor de mishandeling van 11-jarig plaatsgenootje. De twee kregen om onduidelijke reden onenigheid, waarna de verdachte de jongen op zijn hoofd sloeg en bij de keel greep. Politieagenten hielden de 19-jarige jongen hierop aan.


* RUITEN VERNIELD, VERDACHTE AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 73-jarioge Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Om even voor half twee gooide hij de ruiten in van een woning aan de Hoogstraat. De man was onder invloed en is overgebracht naar een politiebureau.


* VERKEERSCONTROLE
De politie van het district Waterweg - Noord heeft dinsdag, samen met de Douane, Rijks- en gemeentebelastingen en deurwaarderij een ANPR-controle gehouden. Er zijn 29 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen, waaronder het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd. Er is voor ruim 3300 euro aan openstaande boetes geïnd. De Douane en Rijksbelastingdienst hebben 15.000 euro geïnd en beslag gelegd op zes auto's. De Gemeentebelastingen inde 2400 euro legde beslag op 6800 euro en twee auto's.


* ILLEGALE GELE STREEP
MAASSLUIS - Politiemensen hebben dinsdagmorgen op de Mesdaglaan een bekeuring uitgeschreven voor een 66-jarige man uit Maassluis. Hij had de stoeprand geel geverfd om het parkeren te beperken. Een medewerker van een bedrijf aan de Mesdaglaan belde de politie dat een bewoner een gele band op de stoeprand had aangebracht. Agenten constateerden dat er voor het betreffende besdrijf een gele doorgetrokken streep op de stoeprand was geschilderd. Een tweede stoeprand was al voor de helft geel gemaakt. Op dat moment kwam de 66-jarige man aanlopen. Hij vertelde overlast te hebben van auto's die verkeerd geparkeerd stonden. Hij wilde voorkomen dat er nog geparkeerd zou worden. Hem werd uitgelegd dat dit niet zomaar kon en dat hij dit via de gemeente moest aankaarten. Hij was het daar absooluut niet me eens en wilde zich ook niet legitimeren. Hij kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het onbevoegd aanbrengen van verkeerstekens. De reinigingsdienst zal de verf verwijderen.


* KIND MISHANDELD, VERDACHTE AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben dinsdagavond een 48-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij wordt verdacht zijn 8-jarige dochter te hebben mishandeld. Om even voor acht uur zou er een vechtpartij plaatsvinden op de Kalandermolen tussen twee mannen. Een man met een bloedende lip sprak de agenten aan en vertelde dat hij bij zijn auto stond toen de overbuurman naar buiten kwam en zijn dochtertje van 8 jaar sloeg en schopte. Hij riep toen dat hij een vent moest nemen, waarop de verdachte dit ook deed en hem een bloedende lip sloeg. Over en weer vielen toen klappen. Het slachtoffer vertelde dat de ruzie al was bijgelegd, het ging hem meer om het kind. In de woning troffen de agenten de moeder en het kind aan. Het rechter oog van het meisje was opgezwolen en aan het kleuren. Buiten werd de vader aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT HELER AAN
SCHIEMOND / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Westzeedijk een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor heling. Rond kwart over één zat de verdachte in een tramhokje. Op een nabijgelegen grasveld stond een fiets. Bij het zien van politieagenten fietste de Rotterdammer weg. Bij controle bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De politie hield de man aan voor heling. Ook bleek de Rotterdammer in bezit te zijn van een bolletje cocaine en een stukje hashish. Politiemensen namen de fiets en de verdovende middelen in beslag en onderzoeken de toedracht.


* POLITIE HOUDT MEISJE AAN VOOR MISHANDELING

MIDDELLAND / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagmiddag rond kwart voor vijf op de Beukelsdijk een 13-jarig meisje uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling van een eveneens 13-jarig meisje uit Berkel en Rodenrijs. Politiemensen zagen het meisje uit een grote groep scholieren rennen richting drie meisjes. Vervolgens schopte de jonge verdachte één van de drie meisjes vol in haar rug. Het meisje uit Berkel en Rodenrijs kwam hierdoor ten val. De politie hield de verdachte aan en bracht haar over naar het politiebureau. De moeder van het meisje is op de hoogte gebracht. Het meisje, dat ten val kwam, heeft aangifte gedaan van mishandeling.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE MET MESSEN AAN
MIDDELLAND / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagavond op de Josephstraat een 47-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een bedreiging met een broodmes. Op de Eerste Middellandstraat werd rond half acht een 27-jarige man uit Vlaardingen door de verdachte bedreigd met een broodmes. Gewaarschuwde politiemedewerkers hielden de Rotterdammer aan op de Josephstraat. Bij de fouillering werd bij de verdachte een broodmes en een keukenmes aangetroffen. Politiepersoneel nam de messen in beslag en bracht hem over naar het politiebureau. Hij stond gesignaleerd voor een aantal openstaande boetes en een korte vrijheidsstraf. De politie onderzoekt de toedracht.


* OVERLASTCONTROLE
Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben dinsdagmiddag en -avond in Bospolder Tussendijke een overlastcontrole gehouden op drugs, prostitutie, APV en jeugd. Er zijn vier mensen aangehouden o.a. voor: belediging, handel in verdovende middelen, drank en drugsgebruik en wet ID. Daarnaast zijn er diverse bekeuringen uitgeschreven voor alcohol drinken op de openbare weg, openlijk drugsgebruik en verkeer.


* POLITIE ONDERZOEKT BRAND
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt de oorzaak van de brand die gisteren in vier panden in de Zuidpolderstraat woedde. In de Zuiderpolstraat heeft gisteren een grote brand gewoed. Vier panden brandden grotendeels uit. In de panden was op dat moment niemand aanwezig. Uit voorzorg ontruimde de brandweer omliggende woningen. Op de zolderetage van de uitgebrande panden werden verschillende hennepkwekerijen aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de kwekerijen en de oorzaak van de brand. De brand zorgde voor veel oploop. Een 52-jarige Rotterdammer negeerde de afzetting van het gebied rondom de brand. Toen hij door politieagenten verzocht werd het afgezette gebied te verlaten, reageerde de man agressief en uitte hij bedreigingen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

HELLEVOETSLUIS / EILANDEN - De politie heeft dinsdagochtend omstreeks kwart voor negen op de Nijverheidsweg een 61-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens een verkeerscontrole bleek de verdachte een ongeldig rijbewijs te hebben. Politiemensen hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Na proces verbaal werd hij heengezonden.


* POLITIE HOUDT BESTUURDER VAN RALLYAUTO AAN

DIRKSLAND / EILANDEN - De politie heeft dinsdagavond rond kwart over acht op de Spuikolk een proces verbaal gegeven aan een 25-jarige bestuurder van een rallyauto. De man uit Middelharnis reed met een rallyauto, zonder kentekenbewijs, een proefritje over een industrieterrein. Na zijn rit zette hij het voertuig in een garagebox aan de Spuikolk. Politieagenten gaven hem een proces verbaal voor het rijden op de openbare weg zonder kentekenbewijs. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn en niet te voldoen aan de technische eisen.


* ONDERZOEK NA VAL UIT RAAM
CENTRUM - De politie onderzoekt de toedracht van een zeer ernstig voorval in de Korte Bajonetstraat, waarbij een 66-jarige vrouw en een 31-jarige man uit een raam vielen en korte tijd later overleden. Even voor half zeven op dinsdagavond kreeg de politie melding van een getuige dat er twee mensen uit een woning waren gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten dat twee mensen op straat liggen. Gezamenlijk met ambulancemedewerkers begonnen de agenten direct met reanimatie. Dit mocht helaas niet baten en de twee slachtoffers, moeder en zoon, overleden op straat. Getuigen zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor en slachtofferhulp. De politie heeft sporenonderzoek in het huis gedaan en voor de woning gezocht naar details om de toedracht te kunnen achterhalen. Ook wordt er buurtonderzoek verricht en worden er getuigen gehoord. Op dit moment gaat de politie uit van een tragisch familiedrama. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is belast met het onderzoek naar de juiste toedracht en achtergronden.