Politie Zuid-Holland-Zuid

21/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 21-05-2008 o Persberichten district II

JONGETJE (6) AANGEREDEN DOOR AUTO
NIEUW-LEKKERLAND Een 6-jarig jongetje uit Nieuw-Lekkerland is dinsdagavond 20 mei gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto op de Hoogaarslaan. Het jongetje rende plotseling de weg op en werd geraakt door een personenauto, bestuurd door een vrouw uit Streefkerk (leeftijd niet bekend). Het ventje werd door zijn zus opgeraapt en naar huis gebracht. Kort daarna is het slachtoffertje met zijn ouders naar de huisartsenpost gegaan in verband met letsel aan zijn been en hoofd. Hij werd daarna in het ziekenhuis opgenomen. Bij de aanrijding is geen politie of ambulance ter plaatse geweest omdat die niet waren gebeld. De Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC) werd pas na het incident in kennis gesteld waarop de politie later op de avond nog langs is gegaan bij de ouders om de aanrijding op te nemen.

GROTE VISSERIJCONTROLE
REGIO Afgelopen weekend is er in de regios Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden en Zuid-Holland-Zuid een grootscheepse controle geweest op de naleving van de bepalingen van de Visserijwet 1963. De controle werd uitgevoerd door buitengewoon opsporingsambtenaren van diverse diensten en politieambtenaren.
Ondanks het relatief slechte weer werden in totaal 325 vissers gecontroleerd. Hierbij werden 69 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel van deze bekeuringen had te maken met het vissen zonder vergunning. Daarnaast werd onder andere ook bekeurd voor het vissen met een verboden aassoort. Tijdens de actie werden 1 fuik, drie hengels en drie palingen in beslaggenomen.
Naast de visserijcontrole stuitte de politie nog op andere zaken. Zo wordt er een nader onderzoek ingesteld naar de juiste grenzen van visrechten bij het vissen met fuiken. Men trof (in een andere regio) een wietkwekerij aan, er werd drie maal bekeurd voor slootkantbespuitingen, er waren bekeuringen voor hangjeugd en drie Oost-Europeanen werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren.
Buiten de politieambtenaren van de drie genoemde regios werd deelgenomen door buitengewoon opsporingsambtenaren van Zuid Hollands Landschap, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Provincie, Algemene Inspectiedienst, Federatie Zuid West Nederland, gemeente Rotterdam, Groen Service Zuid-Holland en de Zeehavenpolitie Rotterdam.

AANHOUDING NA BEROVING GOUDEN KETTING
GORINCHEM De politie heeft op maandag 19 mei een 20-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Deze man en hoofdverdachte in deze zaak wordt verdacht op maandagmiddag 5 mei rond 13.00 uur een 21-jarige man uit Gorinchem van zijn geld en een gouden ketting te hebben beroofd. De man is na verhoor in verzekering gesteld en wordt morgen, 22 mei, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche in Gorinchem kwam hem op het spoor naar aanleiding van de mobiele telefoon die de verdachte op de plaats van het incident had verloren. Op dinsdag 20 mei hield de politie een tweede verdachte aan. Dit betrof een 23-jarige man uit Hoogeveen. Na verhoor bleek de man niets met de zaak te maken te hebben en is heengezonden. De 21-jarige man had, naar aanleiding van het te koop zetten van de ketting op een veilingsite, een afspraak gemaakt met een potentiële koper. Toen de twee elkaar ontmoetten werd de ketting op echtheid geschat bij een juwelier in het winkelcentrum. Hierna liepen de twee mannen gezamenlijk op om de deal op het parkeerdek rond te maken. Daar richtte de aanstaande koper een wapen op de man. Onder bedreiging daarvan werd het slachtoffer een onbekend geldbedrag afhandig gemaakt. Ook rukte de verdachte de gouden ketting van de hals van de 21-jarige man. Bij de worsteling die daarop volgde verloor de verdachte zijn telefoon. Hierop ging hij er vandoor. Op diverse plaatsen in Gorinchem heeft de politie gezocht naar de auto met daarin de verdachte. Naar aanleiding van een melding van omstanders werden duikers van de brandweer uit Dordrecht ingezet om in de Linge te zoeken naar het voorwerp. Deze zoekactie leverde geen resultaat op en bleek niets met de zaak te maken te hebben.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
PAPENDRECHT Een 51-jarige vrouw uit Papendrecht is dinsdag 20 mei eind van de middag door de politie aangehouden na doorrijden na een aanrijding. De automobiliste reed op de Brederodelaan tegen een paal aan. Daarna reed ze door. Verschillende mensen waren getuigen en schakelden de politie in. Die vond op basis van de kentekengegevens het beschadigde voertuig op de Weteringsingel. De bestuurster werd daarna ook gevonden. Ze bleek alcohol gedronken te hebben. Een blaastest mislukte keer op keer waarop er bij haar bloed werd afgenomen om te bezien hoeveel alcohol ze op had ten tijde van de aanrijding. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.