Politie Zuid-Holland-Zuid

Tien aanhoudingen bij drugsactie A16

Dordrecht , 21-05-2008 o In samenwerking met politie Rotterdam-Rijnmond, Midden West Brabant, het KLPD, Douane en Rijkswaterstaat is in de avond/nacht van dinsdag 20 mei op woensdag 21 mei een drugsactie gehouden op de A16. In totaal zijn 10 personen aangehouden en 80 voertuigen gecontroleerd. Een achtervolging met een Frans voertuig moest worden gestaakt omdat de snelheden opliepen tot 260 km per uur, onverantwoord hard. De bestuurder negeerde diverse stoptekens en ging ervandoor. De politie in Frankrijk zal op de hoogte worden gebracht van het incident en het kenteken. Van alle aangehouden personen die drugs bij zich hadden is deze in beslaggenomen en vernietigd.


· Een 31-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit België, werden aangehouden op de A16 in de Drechttunnel. Met toestemming van de twee werd hun voertuig doorzocht. De politie vond zon 165 gram harddrugs (vermoedelijk cocaïne) onder een stoel en in een tas een geldbedrag van ruim 7000 euro. De drugs en de auto werden in beslaggenomen voor onderzoek, de verdachten ingesloten.

· Drie mannen van 17, 28 en 30 jaar, eveneens uit België, werden ook aangehouden op de A16 bij Dordrecht. Met toestemming werden de drie gefouilleerd en hun auto doorzocht. De 17-jarige bleek tussen zijn broeksband een plak harddrugs te hebben (vermoedelijk amfetamine). Ook in een van zijn jaszakken werd een brok vermoedelijk amfetamine aangetroffen. In andere kledingstukken vond men ook nog cocaïne en hasj. De politie besloot daarop de drie aan te houden. Bij de overige twee en in de in beslaggenomen auto werden geen drugs meer gevonden. De verdachten zijn ingesloten.

· Een 33-jarige man uit België werd eveneens op de A16 bij Dordrecht aangehouden. Hij werd gecontroleerd en bleek in zijn auto een grote hoeveelheid mobiele telefoons t hebben liggen, om precies te zijn 107 stuks. Daarbij vond de politie twee boodschappentassen vol met adapters en opladers. De man bleef vaag over waar de telefoons en toebehoren vandaan kwamen. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van heling. De goederen zijn in beslaggenomen voor onderzoek.
· Drie Fransen van 16, 25 en 26 jaar werden op de A16 bij Dordrecht aangehouden. De drie reageerden zeer nerveus toen ze werden gecontroleerd. Zowel de drie als de franse auto waar ze meer waren, werden onderzocht op drugs maar er werd niets aangetroffen. Op het politiebureau werden de drie ook nog aan het lichaam onderzocht maar dat leverde ook geen drugs op. Na identificatie werden ze heengezonden.

· Een 21-jarige Fransman werd in de Drechttunnel aangehouden. Hij kon zich niet identificeren en werd aangehouden. Na identificatie op het bureau mocht hij weer weg. Onderzoek in de auto leverde geen strafbare feiten op.

· Het rijbewijs van een 24-jarige man uit Rotterdam werd tijdens de actie ingevorderd. Hij viel op door zijn hoge snelheid. De politie klokte de man op 191 km per uur (gecorrigeerd 185 km per uur) waar 120 km per uur is toegestaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werden nog drie weggebruikers bekeurd in verband met snelheidsovertredingen.