Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 21 mei 2008

TILBURG, 21 mei 2008

Brandstichting mogelijk oorzaak van woningbrand

OISTERWIJK: Brandstichting is mogelijk de oorzaak van een brand in een woning aan de Botermakerstraat de afgelopen nacht. Rond 03.30 uur bemerkte een aantal bewoners van het huis dat er een brandlucht hing. Bij controle bleek de hal in de brand te staan. De brandweer kon op tijd ingrijpen en erger voorkomen. De bewoners konden op tijd de woning verlaten. In de woning is veel rookontwikkeling ontstaan. Salvage is ingeschakeld om de woning te reinigen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Verdachte vechtpartij aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor betrokkenheid bij een vechtpartij op de Heuvel. Op 6 mei werd daar een 30-jarige inwoner van Tilburg zwaar mishandeld door een groep jongens. Het slachtoffer liep bij de vechtpartij letsel op aan zijn tanden en gezicht. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Na een fotoconfrontatie en verhoor kon dinsdagmiddag één van de verdachten worden aangehouden. De politie sluit de komende tijd meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. De 24-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Lastige klant aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG: Een lastige klant bij sociale zaken op het Koningsplein is dinsdagmiddag aangehouden voor huisvredebreuk. De man had een dag eerder verschillende medewerkers al lastig gevallen omdat hij geen geld had gekregen. Dinsdag was hij teruggekomen en had hij de beveiligingsmedewerker ook lastig gevallen. Nadat hij meerdere keren was gevorderd om het pand te verlaten en hij hieraan niet voldeed is hij aangehouden. De politie heeft de man hierna meegenomen voor verhoor. Hierna kon hij weer naar huis. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zware mishandeling van ex-vriendin leidt tot aanhouding

MOERGESTEL: Een 29-jarige inwoner van Oirschot is dinsdagmiddag door de politie aangehouden in verband met zware mishandeling van zijn ex-vriendin. De man had op 1 mei zijn ex-vriendin geslagen en geschopt in haar woning in Moergestel in het bijzijn van haar kinderen. De politie kon de verdachte woensdag aanhouden en heeft hem in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole na klachten omwonenden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden in de Beukenstraat naar aanleiding van klachten die binnen waren gekomen over verkeersgevaarlijk gedrag. Gedurende een uur zijn 60 auto's gecontroleerd waarvan er 15 te hard reden. De Beukenstraat betreft een 30 km per uur zone. De hoogst gemeten snelheid bedroeg dinsdagmiddag 40 km per uur. De komende tijd zal er vaker gecontroleerd gaan worden in deze straat.

Man lichtgewond na brand in woning

TILBURG: In een woning aan de Alleenhouderstraat heeft woensdagmiddag kort brand gewoed. De brand ontstond in een appartement. De bewoner was onvoorzichtig geweest en is met ademhalingsproblemen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer had de brand snel onder controle.

Auteur: Nicolette Bovenhorst