ASG presenteert zich in China

21 mei 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

De Animal Sciences Group heeft zich als kennispartner voor het Chinese bedrijfsleven gepresenteerd op de âChinese International Meat Industry Exhibitionâ (CIMIE) in Beijing, China. Deze belangrijke beurs voor de Chinese vleesindustrie vond plaats van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 mei 2008.
Vooral op het gebied van varkensgezondheid was er veel belangstelling vanuit producenten en verwerkers. De Chinese varkenshouderij heeft momenteel te maken met een te lage productie in relatie tot de consumentenvraag naar varkensvlees. Eén van de redenen voor de achterblijvende productie op het varkensbedrijf is niet optimaal management, onder andere op gezondheidsgebied. De televisie van Shandong â één van de belangrijkste provincies in de Chinese varkensproductie â maakte opnamen tijdens de CIMIE.

Seminars
Parallel aan de beurs waren twee seminars georganiseerd. Een door de âChinese Meat Associationâ en een door de Nederlandse ambassade in samenwerking met de Rabobank. Op beide seminars heeft onderzoeker Ina Enting van de Animal Sciences Group een overzicht gegeven van de Europese en Nederlandse varkenshouderij.

Snelle herstructurering
China is na de Europese Unie de grootste varkensproducent ter wereld. Het aantal varkens in China is 660 miljoen, het viervoudige van het aantal in Europa (159 miljoen). Een groot deel van de productie vindt nog op zeer kleine bedrijven plaats, dan wel bij mensen in de achtertuin. Op dit moment is er een snelle herstructurering gaande van de Chinese varkenshouderij richting (semi-) geïntegreerde productie, en dat biedt volop kansen voor de Nederlandse varkensproductiekolom. China is twee keer zo groot als Europa en heeft drie keer zoveel inwoners als Europa.

Contact
Ina Enting
Tel. 0320 - 293 518
ina.enting@wur.nl