Gemeente Gouda


Onderzoek onderwijspark afgerond - voorkeur uitgesproken voor opleidingscentrum (21-5-2008)

Op 20 mei 2008 koos het college van Gouda voor afronding van de verdere planvorming van het Onderwijspark in de Spoorzone. Dit baseerde zij op onderzoek, waaruit blijkt dat de sporthal voor schoolgymnastiek en andere sporten op deze plek financieel niet haalbaar is. Tevens gaf Scholengemeenschap GSG Leo Vroman aan dat de locatie Spoorzone voor hen uiteindelijk niet geschikt is, omdat de ruimte te klein is voor hun onderwijsconcept. Dit laatste betekent dat er een andere invulling voor deze kavel gevonden moet worden. Er wordt gedacht aan een (commercieel) opleidingscentrum.

Ruimte voor een opleidingscentrum

Er is nog geen vastomlijnd plan, maar men is wel het idee verder aan het uitwerken. Het zou een verzamelgebouw voor (commerciële) opleidingsinstituten kunnen zijn, die zich gezamenlijk presenteren als opleidingscentrum. Het college van burgemeester en wethouders is positief over dit plan: "het tekort aan dergelijke faciliteiten in Gouda, de goede bereikbaarheid (openbaar vervoer) en de nabijheid van een hotel bieden kansen voor een dergelijke ontwikkeling. Door de pijlen nu te richten op een opleidingscentrum, blijft het educatieve karakter op deze locatie behouden en dat is een goede zaak". Verder wordt er ook nog gekeken naar mogelijkheden om een (deel) van een middelbare school te bouwen.

Nieuwbouwplannen Driestar Educatief ongewijzigd

De plannen van Driestar Educatief (hogeschool) zijn niet veranderd. Zodra de weg verlegd is, gaat deze school uitbreiden richting de Burgemeester Jamessingel op een kavel van de Spoorzone. Hier komt ook de vervangende nieuwbouw van de studentenflat.

Planning

De bouw van het Onderwijspark in de Spoorzone kan starten zodra de kavels beschikbaar komen.

Naar verwachting is dat het geval medio 2010.