Rechtbank Utrecht


Drieëneenhalf jaar gevangenisstraf voor mensenhandel

21 mei - Een 38-jarige man is woensdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van drieëneenhalf jaar wegen mensenhandel. De man dwong een jonge vrouw - nadat hij een relatie met haar was aangegaan - tot werken in de prostitutie. De veroordeelde moet aan het slachtoffer ook 50.000 euro schadevergoeding betalen.

Het slachtoffer moest van 2002 tot 2004 in de prostitutie werken en haar inkomsten aan de veroordeelde man afstaan. De rechtbank achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen, omdat de verklaringen van het slachtoffer consistent zijn en bovendien door getuigen en ander bewijsmateriaal ondersteund worden.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte zijn slachtoffer ruim twee jaar lang gewetenloos heeft uitgebuit. ,,Verdachte heeft voor dit alles geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Hij heeft een leven geruïneerd en geen enkele spijt betoond. Dit is niet alleen ronduit stuitend, maar rechtvaardigt tevens de vrees voor herhaling.ââ De rechtbank legde daarom een hogere straf op dan de 30 maanden gevangenisstraf die door de officier van justitie was geëist.

LJ Nummer

BD2180

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 21 mei 2008 Naar boven