Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Gestolen auto betrokken bij ernstig verkeersongeluk: getuigen worden gezocht

Hilversum, 21-05-2008 o Vanaf de Zoutmanlaan in Hilversum werd dinsdagavond 20 mei om 23.50 uur de auto gestolen van een 33-jarige Huizer. Een neef van de Huizer, een 22-jarige Hilversummer, zag dit gebeuren en zette met de auto van zijn vriendin de achtervolging in.

De twee autos reden over de Soestdijkerstraatweg in de richting van de Lage Vuursche. Vermoedelijk heeft de Hilversummer getracht de automobilist van de gestolen auto tot stoppen te dwingen waarbij beide autos in de slip zijn geraakt. De auto van de Hilversummer raakte een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. De man raakte hierbij zwaargewond en liep o.a. aan beide benen meerdere breuken op. Hij is overgebracht naar het UMC in Utrecht. De andere persoon, een 35-jarige man uit Rusland, bleef ongedeerd en is aangehouden.

Politie Gooi en Vechtstreek onderzoekt de toedracht van het ongeluk en is op zoek naar personen die de auto's hebben zien rijden. Hen wordt gevraagd contact op te nemen via 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800 - 7000.