Gemeente Leeuwarderadeel


Kraslotenactie hard kunststofafval Milieustraat Stiens groot succes.

21-05-2008 14:53

Op zaterdag 10 mei jl. ontvingen inwoners van de gemeenten Leeuwarderadeel, het Bildt en Menaldumadeel bij het inleveren van hun harde kunststofafval zoals oud tuinmeubilair en kinderspeelgoed of zelfs autobumpers op de milieustraat in Stiens een kraslot.

In drie uur tijd werd de milieustraat door 220 auto's bezocht! Ongeveer een op de drie bezoekers leverde grof kunststofafval in. Die bezoekers ontvingen allen een kraslot waarmee ze kans maakten op een geldprijs van EUR 50.000 netto. De actie was een initiatief van de gemeenten en Omrin om de inzamelmogelijkheid van hard kunststofafval onder de aandacht te brengen.

Gescheiden ingezamelde harde kunststoffen kunnen worden gerecycled. Recycling brengt harde kunststoffen met milieuwinst hoogwaardig terug in de keten. Ook nadat hard kunststof zijn functie heeft vervuld blijft het een veelzijdig en bruikbaar materiaal dat gemakkelijk geschikt kan worden gemaakt voor recycling.

Kans op EUR 50.000 met een kraslot.

Omrin is in Noord-Nederland actief in de gehele keten van afvalstoffenmanagement. Omrin heeft tot doel afval op een professionele en milieuhygiënisch verantwoorde manier in te zamelen, te bewerken en te verwerken. Daar waar mogelijk worden innovatieve technieken ontwikkeld en toegepast. Niet voor niets is de missie van Omrin: het behalen van een zo hoog mogelijk milieurendement en kwaliteitsniveau tegen zo laag mogelijke kosten. Bij alle activiteiten moeten bovendien een gezonde en veilige werk- en leefomgeving gewaarborgd blijven. Bij Omrin werken circa 550 mensen. De aandelen zijn in handen van Friese gemeenten.