AutoRai

Mitsubishi gaat samen met Peugeot en Citroën autoâs bouwen in Rusland

(5/21/2008)
Christian Streiff, Directievoorzitter van Peugeot Citroën, en Osamu Masuko, President van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), hebben eergisteren in Tokio een joint venture-overeenkomst gesloten om in Rusland autoâs te gaan produceren voor drie merken: Peugeot, Citroën en Mitsubishi. De samenwerking moet een snellere groei van de merken op de Russische markt mogelijk maken.

De assemblagefabriek zal worden gebouwd in Kaluga, 180 kilometer ten zuidwesten van Moskou. De fabriek gaat middelgrote SUVâs voor de merken Mitsubishi, Peugeot en Citroën produceren, evenals middenklasse-autoâs voor Peugeot en Citroën. De totale productiecapaciteit zal uiteindelijk 160.000 autoâs per jaar bedragen. De eerste steen voor de fabriek wordt op 10 juni 2008 gelegd en de productie in Kaluga zal volgens de huidige plannen in 2011 van start gaan.

Hechte relatie
De diversiteit aan producten die deze joint venture zal voortbrengen is het perfecte antwoord op de snelle groei van de Russische markt in deze twee segmenten. Middenklasse-autoâs nemen zoân 50% van de verkopen in Rusland voor hun rekening en SUVâs vormen een snel aan populariteit winnend segment op deze dynamische markt.

In 2005 zijn MMC en PSA Peugeot Citroën voor het eerst gaan samenwerken bij de productie van een SUV-model voor een Europese markt. Deze in 2007 geïntroduceerde SUVâs zijn uiterst succesvol.

De joint venture-overeenkomst illustreert de hechte relatie tussen de twee autofabrikanten die beide een hoge prioriteit toekennen aan Rusland als groeiregio.