Film wijst studenten op inbraakrisico

26 laptops gestolen in 2007

Leiden, 21-05-2008 o Uit recente cijfers is gebleken dat studenten in Leiden een verhoogd risico lopen op een inbraak. Uit cijfers van 2007 blijkt dat de helft van alle woninginbraken, binnen het gebied van Leiden centrum, plaatsvond in studentenwoningen.

Tijdens de inbraken worden er over het algemeen waardevolle spullen zoals een laptop, telefoon, fotocamera en geld weggenomen. In 2007 werden er 26 laptops uit studentenwoningen gestolen. Het missen van een laptop voor een student kan frustrerend zijn, met name als er net gewerkt wordt aan een scriptie en er geen back-up is. Niet alleen is er een dure laptop weg, maar al het werk is ook verloren.

Politie Leiden, SLS Wonen, Gemeente Leiden en de Universiteit Leiden hebben daarom de handen in een geslagen om de studenten op de risicos van woninginbraken te wijzen. Gezamenlijk hebben zij een film ontwikkeld waarin de risicos in beeld worden gebracht.

Klik hier voor de film: Kan jij je laptop missen? De film is geplaatst op het YouTube kanaal van de politie.

Campagne gericht op studenten De film is onderdeel van een grotere campagne om de inbraken in studentenwoningen in Leiden tegen te gaan. In de loop van het jaar zullen meerdere initiatieven ontwikkeld worden.

Logo Hollands Midden SlS Wonen Logo UL Leiden