Gemeente Dronten


Gemeente Dronten positief over Starterspas Kamer van Koophandel

meet en greet Nieuw netwerk voor Startende ondernemers

Donderdag 15 mei jl. werd de Starterspas, in de provincie Flevoland ingeluid. De gemeente Dronten ziet in het initiatief veel netwerkkansen voor startende ondernemers. Tijdens de Starterspas Meet en Greet werden veel enthousiaste reacties ontvangen aan de gemeentetafel. De meet en greet was een feestelijk moment waar de StartersPas haar eerste lustrum vierde én de StartersPas voor het eerst ook in Flevoland werd gelanceerd.

De StartersPas is een initiatief van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en bestaat uit een netwerk van ervaren en startende ondernemers. Vijf jaar geleden is dit netwerk voor startende ondernemers opgezet in Gooi- en Eemland. Het eerste jubileum was een goed gekozen moment om het netwerk ook in Flevoland te lanceren.

Harm van Veldhuizen, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, oud StartersPas houder Carla Emmen-Somers van Emmen-Somers Boekhouding en Peter Broer van Mac3Park, een van de eerste Flevolandse StartersPas-partners, namen op donderdag 15 mei de aftrap op ludieke wijze voor hun rekening. Daarna konden ondernemers op praktische wijze kennis maken met het zelfstandige ondernemerschap en met de StartersPas. Het netwerk van de StartersPas bestaat uit ervaren ondernemers en zij waren volop aanwezig. Zij beantwoorden de vragen van startende ondernemers en hielpen hun verder op weg. Kennismaking en relaties leggen stond centraal tijdens de informatiemarkt. De twee workshops Verkopen zonder drempels en Een goede start met de Belastingdienst werden goed bezocht.

Startende ondernemers die ook lid willen worden van de StartersPas kunnen zich online aanmelden bij de Kamer van Koophandel, via www.starterspas.nl.