Gemeente Stadskanaal

Visie centrum Stadskanaal

De raad van de gemeente Stadskanaal heeft bij de vaststelling van de begroting van 2007 besloten een visie te ontwikkelen voor de Hoofdstraat en de Oude Markt. De conceptvisie bevat in hoofdzaak ideeën over de inrichting van de Hoofdstraat en Oude Markt. Daarnaast is het een visie op de lange termijn, over mogelijke toekomstige ontwikkelingen van het centrum. De conceptvisie ligt vanaf 6 mei 2008 tot en met 3 juni 2008 ter inzage.

Inloopbijeenkomst 26 mei 2008

Op maandag 26 mei 2008 houdt de gemeente Stadskanaal een inloopmiddag van 16.00 uur tot 20.00 uur in het hotel Best Western in Stadskanaal. Tijdens deze middag kunt u aan de hand van beeldmateriaal kennis nemen van deze visie. Uiteraard zullen er mensen aanwezig zijn, waaronder de wethouder, om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Tot 3 juni 2008 heeft u de mogelijkheid uw zienswijzen kenbaar te maken. Graag nodigen we u uit op 26 mei 2008 vanaf 16.00 uur bij hotel Best Western.

Stadsplein in het teken van ArtXtra Kunst- en cultuurfestival

Op zaterdag 24 mei is het Stadsplein de hele dag decor voor activiteiten met dans, muziek, theater, demonstraties en workshops voor groot en klein. Verder is er bijvoorbeeld een schilderijententoonstelling met de mogelijkheid om een werk te kopen. En de kinderen kunnen zich vermaken met een straattekenwedstrijd.

Ook de muziekschool is deze dag van de partij met hun open dag. De leerlingen musiceren op verschillende plaatsen in en rond de muziekschool.

Meer informatie: Gina Prins (CWS-entertainment), T (0599) 620 929, E deprinsjes@home.nl

Open huis Muziekschool

De Muziekschool Zuid-Groningen houdt zaterdag 24 mei haar jaarlijkse open huis in de Hesse bibliotheek in Ter Apel en in de muziekschool in Stadskanaal.

Programma


* Ter Apel
10.00 - 12.00 uur: demonstraties door docenten en leerlingen met mogelijkheid voor de aanwezigen om ook zelf een instrument te proberen of zich te laten informeren.

* Stadskanaal, muziekschool en centrum
Vanaf 13.30 uur: in de muziekschool en buiten op het Stadsplein worden optredens verzorgd. Ook is er een informatiestand ingericht, waar alles te vinden is over de lessen en het uitgebreide aanbod aan cursussen.

Meer informatie: Henk de Muinck, stafdocent, Gineke Drenth, publiciteit, T (0599) 631 700, E g.drenth@stadskanaal.nl.

Eet- en beweegweek in de bibliotheken in Stadskanaal

De bibliotheken in de provincie Groningen hebben het komende jaar omgedoopt tot het Jaar van de Gezondheid. Het hele jaar door is er extra aandacht voor de gezondheidscollectie. En in vier zogenaamde themaweken zijn in de bibliotheken allerlei activiteiten rondom een bepaald onderwerp. De eerste themaweek is van 19 t/m 23 mei met als titel Eet- en beweegweek.

Actiedag woensdag 21 mei - bibliotheek Stadskanaal


* Er staat een tafel met producten van zorgboerderij De Morene uit Drouwen, die u ook kunt proeven.

* Fokke Slootstra van De Verwondering uit Drouwen belicht alternatieve geneeswijzen.

* 14.30 - 17.30 uur: diëtiste Mizzi van der Zijpp geeft voorlichting
* 14.30 uur: interactieve quiz `De vette verleiders'. Deze quiz van de Thuiszorg Groningen is bedoeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd en natuurlijk alle andere belangstellenden.

* Acrogymdemonstraties van Jahn 2 om 14.00, 14.20, 16.00 en 16.20 uur.

Actiedag donderdag 22 mei - bibliotheek Musselkanaal


* 14.30 uur: inloopspreekuur van de diëtiste onder auspiciën van Thuiszorg Groningen.

* Medewerkers van sportschool BodyFit geven voorlichting en nemen sportattributen mee.

Op beide dagen staat in de bibliotheek Stadskanaal en Musselkanaal een Nintendo Wii beweegcomputer, die door de bezoekers `uitgeprobeerd' kan worden. Verder presenteren een aantal keurmerkhouders van Westerwoldse Streekproducten biologische producten in de bibliotheken. Keurmerkhoudster Pauline Vrij van Raquell's Light geeft voorlichting over haar kruiden en gezondheidsartikelen zoals oliën, crèmes en tincturen.

Meer informatie: Carmen de Haan, bibliotheek Stadskanaal, T (0599) 614 874.

Stremming brug Gasselterboerveenschemond

De draaibrug Gasselterboerveenschemond is een oude brug die de gemeente enige tijd geleden heeft overgenomen van Stadsbezittingen Groningen. De brug is in slechte staat en moet vervangen of gerenoveerd worden. Daarvoor is het noodzakelijk dat de oude brug in z'n geheel verwijderd wordt. De werkzaamheden beginnen in week 21 en duren ongeveer drie maanden.

Meer informatie: de heer G. van der Horst, T (0599) 631 631.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* Stiekema Holding bv, voor het uitbreiden van een winkel met onder andere een kantoor op het perceel aan de Handelsstraat 26 in Stadskanaal, d.d. 14 mei

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 8 t/m 15 mei 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Industriestraat ong., voor het bouwen van een bedrijfsgebouw, d.d. 8 mei

* Oosterstraat 53, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 8 mei

Musselkanaal

* Marktstraat 40 en 41, voor het bouwen van een twee onder een kapwoning, d.d. 14 mei

* Marktstraat 42, voor het bouwen van een woning, d.d. 14 mei
* Marktstraat 65, voor het bouwen van vier woningen en een winkelpand, d.d. 15 mei

Onstwedde

* Streekweg 13, voor het bouwen van een groepsaccommodatie, d.d. 13 mei

Mussel

* Zandtangerweg 49, voor het bouwen van een kapschuur, d.d. 8 mei
* Zandtangerweg 46, voor het uitbreiden van een bedrijfspand en plaatsen van een overkapping, d.d. 8 mei

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor ieder in te zien zijn.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage: meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* J. Kalk, Wagenmaker 1 in Stadskanaal voor het oprichten van een oprichting (opslag en reparatie voertuigen) aan de Wagenmaker 1 in Stadkanaal.

Er is een maatwerkvoorschrift gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemd bedrijf. Dit voorschrift ligt bij de melding ter inzage. Tegen het maatwerkvoorschrift is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

De openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:
* J. Verweij, Cattenbroekerdijk 34 in Linschoten voor het een veranderingsvergunning voor een inrichting (varkenshouderij) aan de Ondersteveenweg 15 in Musselkanaal.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepsschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 3 juli 2008 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke Ordening

Herhaling:

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van donderdag 22 mei 2008 gedurende zes weken bij het publieksbureau, Raadhuisplein 1, in Stadskanaal de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen:

* Ontwerpbestemmingsplan `Landelijk Gebied' en de planMER ten behoeve van dit bestemmingsplan

Het bestemmingsplan
Het plangebied heeft betrekking op het hele grondgebied van de gemeente Stadskanaal met uitzondering van de kernen Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Alteveer en Mussel, het bedrijvenpark Stadskanaal en het industrieterrein Dideldom. Met het bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren. Ook een aantal nieuwe ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, zoals de realisatie van een hippisch centrum met recreatiewoningen aan de Kettingwijk, schaalvergroting binnen de landbouw en verbreding van de landbouwfunctie en uitvoering van de ecologische hoofdstructuur Westerwolde.

De planMER
Dit plan is een milieueffectrapportage en is opgesteld ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan `Landelijk Gebied'. In het plan wordt ingegaan op de milieueffecten die voortkomen uit realisatie van de in het bestemmingsplan genoemde zaken, zoals de intensieve veehouderij, de hermeandering van de Ruiten A en de realisering van het hippisch recreatiecentrum. De reacties op de planMER zullen onder meer naar de Commissie voor de Milieueffectrapportage worden gestuurd en naar de wettelijke adviseurs. De commissie adviseert de gemeenteraad over de volledigheid en de kwaliteit van de MER. Het advies van de commissie wordt door de gemeenteraad betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan.
* Ontwerp bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening bestemmingsplan Stadskanaal Kern'

Het plangebied wordt globaal begrensd door de N366, de Nautilusweg, de Buinerweg, de grens met de gemeente Borger-Odoorn, de Drouwenerstraat, de Poststraat en de Onstwedderweg. Het bestemmingsplan betreft een aantal correcties naar aanleiding van het onthouden van goedkeuring aan enkele onderdelen van het bestemmingsplan `Stadskanaal Kern'. Tevens zijn de veranderde inzichten op het punt van de juridische plansysthematiek en de ruimtelijke invulling voor enkele plandelen verwerkt.
* Ontwerp bestemmingsplan `Stadskanaal - Maarsstee'

Het plangebied betreft de wijk Maarsstee, die ten oosten van het centrum van Stadskanaal is gelegen en globaal wordt omsloten door de Luxemburglaan, de Europalaan, de Atlantislaan en de Amerikalaan. Het bestemmingsplan vormt het planologisch juridische kader voor de herstructurering van de wijk Maarsstee.

Inloopbijeenkomst 29 mei 2008

Over de ontwerpplannen wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd op donderdag 29 mei 2008 van 16.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld en toelichting worden gevraagd.

De ontwerpplannen kunnen gedurende de bovengenoemde periode van zes weken op afspraak ook buiten de kantooruren gedurende drie aaneengesloten uren per week worden ingezien. U kunt daarvoor een afspraak maken met het publieksbureau, T (0599) 631 436. De ontwerpbestemmingsplannen zijn vanaf 28 mei 2008 ook digitaal te raadplegen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerp bestemmingsplannen en de PlanMER ten behoeve van het ontwerp bestemmingsplan `Landelijk Gebied' indienen bij de gemeenteraad van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Indien u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u hiervoor een afspraak maken met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Verleende kapvergunningen

Op 20 mei 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Burg. van Sevenhovenstraat 13, 1 boom

* Burg. van Sevenhovenstraat 17, 2 bomen

* Burg. van Sevenhovenstraat 29, 4 bomen

* Burg. van Sevenhovenstraat 31, 7 bomen

* Burg. van Sevenhovenstraat 33, 5 bomen

* Burg. van Sevenhovenstraat 37, 4 bomen

* Burg. van Sevenhovenstraat 39, 2 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 21 mei 2008