Gemeente Rotterdam

Rotterdam is tijdelijk een aantal groene kunstobjecten rijker. Grafisch ontwerpster Marleen Kuijf heeft met een ingenieus patroon van fotos van boomschors de zogenaamde peperbussen in Rotterdam omgetoverd in de groene objecten van haar afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academie.

Marleen Kuijf is onlangs afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Voor mijn eindexamenproject wilde ik graag iets met natuur doen in relatie met de stad Rotterdam. Na wat onderzoek kwam er ik tot mijn grote verbazing achter dat Rotterdam eigenlijk een stuk groener is dan dat je in het eerste opzicht zou denken! Met dat gegeven ben ik aan de slag gegaan voor mijn project, dat resulteerde in een groenoffensief, een ideële campagne. Door de natuur terug te koppelen naar de stad, wil ik de Rotterdammer bewuster laten kijken naar het groen om zich heen .

De groene kunstobjecten zijn tot en met 1 juni te zien op een tiental locaties in Rotterdam. De peperbussen staan bij Drooglever Fortuijnplein (hoek G.J. de Jonghweg), Westzeedijk (hoek Melkkoppad in troitoir middenpeer), Oostplein (voor Havenziekenhuis en hoek Boezemweg), Mariniersweg (hoek Hoogstraat), Vasteland (hoek Schiedamsevest), Parkkade (fietstunnelingang), Oude Haven (Maritiem Buitenmuseum), Burg. Van Walsumweg (t.o. Dunnet en hoek Goudsewagenstraat).

Marleen Kuijf: Groene Kunstobjecten
Marleen Kuijf bij haar kunstobject op het Vasteland in Rotterdam (foto: Roel Dijkstra)

Bron: Gemeentewerken, 21-05-2008