Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 21 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 21-05-2008

Sluipverkeer

Katwoude, woensdag 21 mei 2008, 06:00 - 08:00 uur.

De politie heeft na klachten over sluipverkeer een controle gehouden op de Hoogedijk in Katwoude. In totaal werden 40 voertuigen aan de kant gezet. Elf moesten alsnog een omweg maken en kregen een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring. De overigen waren in het bezit van een door de gemeente verstrekte ontheffing.

Overvallers gepakt dankzij getuige

Purmerend, dinsdag 20 mei 2008, 19:20 uur.

Een alerte 34-jarige man uit Purmerend heeft er voor gezorgd dat de politie twee verdachten van een straatroof kon aanhouden. De getuige zag twee mannen wegrijden in een auto terwijl een oudere man hevig gebaren makend er achteraan rende. Later bleek dat een 64-jarige Purmerender tijdens het pinnen was beroofd van zijn portemonnee. De getuige vertrouwde het niet en belde 112 terwijl hij de auto met de twee personen achtervolgde en het kenteken aan de politiemeldkamer doorgaf. Hij volgde de auto tot aan het sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Daar kon de politie op aanwijzing van de getuige één van de mannen bij de auto aanhouden. De tweede vluchtte een druk bezocht sportveld op waar hij op het veld werd aangehouden. De verdachten, een 19-jarige en een 23-jarige Zaandammer zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De getuige is door de politie op zijn werk in de bloemen gezet.

Domino's Pizza overvallen

Zaandam, dinsdag 20 mei 2008, 21:26 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een overval die dinsdagavond kort voor half negen plaatsvond op de Zuiddijk bij Domino's Pizza. Een opvallend zwarte negroïde man met een zonnebril kwam de zaak binnen, vertelde dat het om een overval ging en begon met een (mogelijk nep-)vuurwapen te zwaaien. Het personeel bleef rustig en overhandigde de man enkele tientallen euro's. De man liep weg in de richting van de A.F. de Savornin Lohmanstraat. De dader was geheel in het zwart gekleed en sprak met een licht Surinaams accent. Hij was ongeveer 180 cm lang en was nagenoeg kaal. Het wijkteam Zaandam Zuidoost stelt een buurtonderzoek in en eventuele getuigen kunnen contact op nemen via 0900-8844.

Stoffelijk overschot man in berm

Wormerland, dinsdag 20 mei 2008, 19:47 uur

De politie heeft een onderzoek gestart na aantreffen van een stoffelijk overschot in de berm van het Jisperdijkje in Wormerland nabij de bebouwde kom van Neck. Door een voorbijganger werd dinsdagavond het lichaam van een nog onbekende man aangetroffen. De omgeving werd door de politie afgezet en de afdeling Forensische Opsporing startte een sporenonderzoek. De Centrale Recherche gaat uit van een misdrijf en stelt een team samen om de zaak te onderzoeken.

Update: De Regionale Recherche heeft een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) gestart waarbij 25 rechercheurs zijn ingezet. Het slachtoffer is een 48-jarige negroïde man. Zo spoedig mogelijk wordt sectie op het lichaam verricht door het NFI.

Koperen boilers gestolen

Broek in Waterland, 21 mei 2008

Een 36-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal van 5 koperen boilers vanaf zijn erf. Vanwege zijn beroep heeft de man boilers op zijn terrein staan. Toen hij woensdagochtend over het erf liep kwam hij tot de ontdekking dat 5 van de 7 waren verdwenen.