Gemeente Heusden


Noodkap Inlandse eik 21 mei 2008
Activiteiten Bosscheweg 67 moeten gestaakt 21 mei 2008 Aankoop biedt uitzicht op herstel van beschadigd pand 21 mei 2008 Noodkap Inlandse eik
De Inlandse eik ter hoogte van Wolput 107 is dusdanig ingescheurd dat deze wordt gekapt.
De boom levert nu gevaar op voor de omgeving. Om die reden wordt deze oude Inlandse eik nog vanavond, of uiterlijk morgen, verwijderd. Burgemeester Henk Willems heeft een vergunning verleend voor de noodkap.
Geplaatst op: 21 mei 2008
Activiteiten Bosscheweg 67 moeten gestaakt

De opslag van grond, afvalstoffen en containers op het perceel Bosscheweg 67 in Drunen moet worden beëindigd. De gemeente Heusden legt de betrokken ondernemingen een dwangsom op. In de last onder dwangsom wordt een begunstigingstermijn gesteld van 3 maanden om hier gehoor aan te geven. Ook de vrachtwagen die dagelijks op het terrein geparkeerd wordt, mag daar niet langer meer staan.

Op het betreffende perceel rust een aan de wegenbouw gerelateerde bedrijfsbestemming. De opslag van grond, afvalstoffen en containers passen daar niet in. Ook voldoen de ondernemingen niet aan de geldende milieuregels.Twee op het perceel gevestigde ondernemingen die zich wel met wegenbouw bezighouden, mogen hun activiteiten voortzetten.

Overlast
De afgelopen tijd hebben diverse bewoners zich bij de gemeente beklaagd over deze activiteiten en de overlast die ze veroorzaken. De omwonende klagen over geluidsoverlast door de vele vrachtwagens die af en aan rijden en door het zeven van grond. Ook ondervinden ze hinder van het opwaaiende stof.

De afgelopen periode is geprobeerd om vooruitlopend op een definitieve oplossing de overlast via een minnelijke regeling te beperken. Dit is niet gelukt. Nu ook het onderzoek naar de mogelijkheden van inpassing en alternatieven niets heeft opgeleverd, heeft het college besloten handhavend op te treden. De betrokken ondernemers wordt in een last onder dwangsom drie maanden de tijd gegund om hun activiteiten te staken en de opslag te verwijderen.

Gasservicesstation
Op dit moment bestaan er plannen om op het perceel aan de Bosscheweg 67 een gasservicestation te vestigen. De vereiste procedures daarvoor zijn inmiddels opgestart. Het college ziet er streng op toe dat geen daaraan gerelateerde activiteiten plaatsvinden, vóórdat alle procedures zijn doorlopen en de benodigde vergunningen zijn afgegeven. Geplaatst op: 21 mei 2008
Aankoop biedt uitzicht op herstel van beschadigd pand

Het college van Heusden heeft besloten het pand Wijksestraat 1 in de vesting Heusden aan te kopen. De verwerving biedt de gemeente de mogelijkheid om een einde te maken aan de ernstig ontsierende situatie die is ontstaan na een brand bij het naastgelegen pand in 1998.

Bij die brand in de herfst van 1998 brandde het naastgelegen pand voor een groot deel af. Ook het pand Wijksestraat 1 liep daarbij schade op. Het herstel werd bemoeilijkt omdat de buitenmuur van het ene pand tevens de binnenmuur van de andere pand is en omgekeerd en omdat deze muur overhelt naar het naastgelegen perceel. De jarenlange impasse die hierdoor ontstond, zorgde niet alleen voor een ontsierend straatbeeld, maar tevens voor een onveilige situatie. De gemeente hoopt met de aankoop hier nu een einde aan te kunnen maken.

De aankoop van het pand past in het streven van het college om knelpunten binnen de gemeente actief aan te pakken en daar zonodig geld voor uit te trekken.
Geplaatst op: 21 mei 2008