Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 21 mei 2008

OOSTERHOUT NB, 21 mei 2008

Preventieve snelheidscontrole met basisschoolleerlingen

DONGEN: Een bijzondere samenwerking tussen politie en leerlingen van groep 8 van de basisschool de Vlinderboom vond dinsdagochtend plaats in de Anjerstraat.
Daar controleerde de politie samen met leerlingen 75 passerende automobilisten. Allen werden aan de kant gezet en kregen een gekleurde kaart. Automobilisten die harder reden dan 30 km per uur kregen een 'rode' kaart en bestuurders die zich hielden aan de toegestane snelheid kregen een 'groene' kaart. De bestuurders die te hard reden boden stuk voor stuk hun excuses aan in de richting van de basisschoolleerlingen.

Politie houdt man aan voor bedreiging

OOSTERHOUT: Een 50-jarige inwoner van Rijen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor bedreiging. De man had zich in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein ernstig misdragen en met een stoel gegooid. Een medewerker van het gemeentehuis heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Na verhoor is de man met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Pool ingesloten voor openbare dronkenschap

KAATSHEUVEL: De politie kreeg dinsdagavond een melding binnen van een onbekende man die lag te slapen in de voortuin van een woning aan de Sprangsestraat. Bij aankomst van de politie werd de man niet wakker. Na veel schudden opende de man de ogen en kon hij met veel moeite zijn identiteitsbewijs laten zien. Hij bleek van Poolse afkomst en kon niet laten zien waar hij woonde. De man is voor openbare dronkenschap aangehouden en heeft zijn roes uit kunnen slapen op het politiebureau. In de loop van woensdagochtend is de man met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie en vreemdelingendienst houden verkeerscontrole

DONGEN: De politie heeft in samenwerking met de vreemdelingenpolitie een verkeerscontrole gehouden rondom het AZC op de Schoolstraat. Bij de controle die dinsdagmiddag plaats had werd een 55-tal bestuurders gecontroleerd. Daarvan bleek dat 15 van hen in overtreding was voor verkeersovertredingen. Een ieder voldeed aan de verplichting van het bij zich dragen van een ID-kaart. De 15 bestuurders hebben een bekeuring gekregen. De overtredingen hadden oa. betrekking op het niet handsfree bellen en het rijden zonder gordel.

Auteur: Nicolette Bovenhorst