Stundende motorcrosser verovert Nederlandse brug

21/05/2008 16:07

Red Bull Nederland BV

Red Bull atleet Julien Dupont overdondert verbaasd publiek bij Eefde

Eefde, 21 mei 2008 - 'Geen brug te moeilijk' was vandaag het motto voor freestyle motorcrosser Julien Dupont. De stuntende Fransman had vanochtend om elf uur een ware primeur door over de bogen van de historische brug bij Eefde (Gld.) te rijden. Eerder vanmorgen zorgde hij voor verbaasde blikken van slaperige, filerijdende automobilisten op de A2. Bij afrit Utrecht Centrum sprong hij met zijn motor op een passerende auto. Afgelopen maandag arriveerde Julien in Nederland om vervolgens al motorcrossend alle 'natuurlijke' obstakels in Amsterdam, Rotterdam, Naarden Vesting, Utrecht en Zeeland te berijden.

Dupont reed met zijn motor tegen trappen op, gleed railings af, sprong tegen muren en auto's op en eindigde zijn tour door de brug bij Eefde te veroveren. Totale verbazing overheerste bij omstanders "Zoiets heb ik nog nooit gezien, dit slaat werkelijk waar alles", aldus een inwoonster van Eefde. Pas een keer eerder in zijn nog jonge carrière bereed Julien Dupont een brug en dat was in zijn moederstad Lyon. Nederland met zijn vele bruggen stond nummer twee op het wensenlijstje van Dupont op zijn tour door Europa.

De door Dupont beoefende discipline van motorrijden is een afgeleide van het zogenoemde trial biken; een sport waarbij je met je motor over allerlei moeilijk te berijden obstakels rijdt en strafpunten moet incasseren als je met je voet aan de grond komt. Na een aantal jaren was Julien klaar met deze toch wel 'stoffige' discipline. De Fransman wilde meer en zo is de nieuwe discipline Trial X geboren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.