Dienstenbond CNV

Nieuws

21 mei 2008

Koper gevonden voor AH Retourencentra

Begin deze week is bekend gemaakt door Albert Heijn dat er een koper gevonden is voor de retourencentra van Albert Heijn. Na het fiasco met de vorige koper in DCO, Pal-Krat, had AH al aangegeven dat van uitstel geen afstel zal komen. In Kühne & Nagel is een voor AH geschikte koper gevonden. CNV Dienstenbond is geïnformeerd door AH en is uitgenodigd om te praten over een Sociaal Plan.

Medewerkers zijn afgelopen dinsdag ingelicht over de overname en de gevolgen voor medewerkers. AH heeft op vier locaties een retourencentrum; DCO, DCZ, DCT en DCP. AH is voornemens om voor de zomer DCO over te dragen en voor het eind van het jaar de andere centra. De retourencentra zullen uiteindelijk naar externe locaties verhuizen, dus uit het DC.

Daarnaast wil AH dat vanwege de groei van het productievolume in DCO (week 25) en DCT (week 27) de wasactiviteiten naar tijdelijke externe locaties van K&N verplaatst worden. Medewerkers van retouren gaan niet mee naar deze tijdelijke externe locatie.
Na de zomer wordt iedereen gevraagd een definitieve keuze te maken voor K&N of AH en uiterlijk in het vierde kwartaal van 2008 treden de medewerkers in dienst van K&N. Binnen 3 weken ontvangen medewerkers informatie over de verdere implementatie op de desbetreffende site inclusief de kennismakingsbijeenkomst met Kühne & Nagel.

CNV Dienstenbond is geïnformeerd door AH en is uitgenodigd om te praten over een Sociaal Plan. Want, de uitbesteding heeft consequenties voor medewerkers. Uiteraard zullen we onze leden daar volledig in betrekken.

Ook deze keer zijn het spannende tijden voor de medewerkers van de retourencentra. Maar ook voor de andere collega's, want ook daar kan het uitbesteden consequenties voor hebben. CNV Dienstenbond wil goede afspraken voor de leden en doet dat met de leden. Met meer staan we sterker, maak je collega lid!

Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar! Maak uw ongeorganiseerde collega lid!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl