Persberichten 21/05 middag

Regio, 21-05-2008

Oegstgeest/ Voorhout Controles gericht op de verkeersveiligheid De politie heeft op woensdag 21 mei in Oegstgeest op de Rijnzichtweg en in Voorhout op de Jacoba van Beijerenweg gecontroleerd op de handhaving van de verkeersregels.

Op de Rijnzichtweg controleerde de politie bij het verkeerslicht. 30 fietsers en één bromfietser werden bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Eén bromfietser reed op het fietspad terwijl hij daar niet hoorde te rijden, ook deze bestuurder kreeg een bekeuring uitgedeeld.

Op de Jacoba van Beijerenweg, op het gedeelte waar 30 km/u gereden mag worden, werd gecontroleerd op snelheid. 18 weggebruikers overtraden de limiet en kregen een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 58 km/u/. Een van de snelheidovertreders kreeg een tweede bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Alphen a/d Rijn Hennepkwekerij in woning De politie heeft woensdagmorgen 21 mei op de zolder van een woning aan de Stoelmatter een hennepkwekerij ontdekt. De politie deed deze ontdekking na een anonieme tip die werd gedaan via MeldMisdaadAnoniem. Op de zolder trof de politie 252 hennepplanten en kweekmateriaal aan. Dit materiaal is inmiddels vernietigd. De politie verrichtte drie aanhoudingen van personen die zich in de woning bevonden. Het gaat hier om een 20 jarige man uit Lisse en een 37 jarige vrouw en 49 jarige man uit Den Haag. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Gouda Ongeval In een bocht van de Burgemeester van Reenensingel raakte woensdag 21 mei rond 10.55 uur een 73 jarige automobilist uit Gouda de controle over zijn voertuig kwijt. Hij belandde daardoor in de vangrail. De man raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie onderzoekt de juiste toedrecht van het ongeval.