Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 21 mei

Regio, 21-05-2008

Vals geld

HAARLEM, 12 mei - De politie heeft omstreeks 12.00 uur een 35-jarige man uit Vijfhuizen aangehouden. De man probeerde bij een postagentschap aan de Eksterlaan te betalen met een vals biljet van 100 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het valse bankbiljet is in beslag genomen. Naar de herkomst ervan wordt een onderzoek ingesteld.

Overlast jongeren

HEEMSKERK, 20 mei - Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren voor overlast zorgde op het Gildenplein. Ter plekke zagen de agenten dat een aantal jongeren op een dakje waren geklommen en een gebouw binnen probeerde te klimmen. Bij het zien van de politie ging een aantal van hen ervandoor. Van een paar anderen heeft de politie de gegevens kunnen noteren. Tegen een 14-jarige Heemskerker werd proces-verbaal opgemaakt wegens baldadigheid en het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Een 15-jarige plaatsgenoot kreeg een proces-verbaal voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Beide jongens zijn door de politie thuis afgeleverd.

Man vernielt autoruit

NIEUW VENNEP, 20 mei - De politie heeft rond 13.05 uur een 21-jarige Hoofddorper aangehouden. De man wordt ervan verdacht een ruit van auto te hebben ingeslagen op de Marskramer. Daarna was hij er op een scooter vandoor gegaan. Surveillerende agenten zagen hem in Hoofddorp rijden op de Paxlaan. Hier werd hij door hen aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen mishandelt vriendin

HAARLEM, 21 mei - De politie heeft rond 02.15 uur een 18-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht in beschonken toestand zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld in een woning in het centrum van Haarlem. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Fietsendief aangehouden

HEEMSTEDE, 20 mei - De politie heeft, dankzij een oplettende getuige, een 32-jarige man uit Polen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen op het Valkenburgerplein. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Fietsendieven aangehouden

VELSERBROEK, 20 mei - Dankzij een oplettende getuige heeft de politie drie fietsendieven aangehouden. De getuige zag hoe een aantal jongeren een fiets stal op de Velserbroekse Dreef. Dankzij een goed signalement konden deze drie verdachten later, rond 18.00 uur, worden aangehouden op de Galle Promenade. Twee jongens, een 16-jarige jongen uit Velserbroek en een 16-jarige Beverwijker, kunnen een taakstraf van Bureau Halt tegemoet zien. Ook heeft de politie hun ouders geïnformeerd. Tegen de derde verdachte, een 18-jarige Haarlemmer, is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonden bij aanrijding
HAARLEM, 20 mei - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een ernstig aanrijding op de Rijksstraatweg. Bij dit ongeval, dat rond 22.00 uur plaatsvond, raakten drie mensen gewond. Een 31-jarige Haarlemse automobilist ramde rond tien uur een auto die vanuit de Sillemstraat kwam. De twee inzittenden van deze wagen, de 23-jarige Haarlemse bestuurder en een 23-jarige inzittende, zijn met onbekend letstel vervoerd naar een ziekenhuis. Ook de 31-jarige Haarlemmer is opgenomen in een ziekenhuis.

Te groot voor straat
UITGEEST, 20 mei - De politie heeft rond 13.10 uur proces-verbaal opgemaakt tegen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmen. De man was met zijn vrachtwagen De Sluiswachter ingereden. Deze straat is echter te klein voor een vrachtwagen met oplegger. Het resultaat was dat een lichtmast en verschillende paaltjes uit de grond werden gereden.