Top-speller Julia Sendula wint CED-

De CED-Groep organiseert ieder jaar een CED-dictee voor de beste spellers uit groep 8 uit Rotterdam en regio.

Zo'n 120 - allemaal al winnaars van de voorrondes natuurlijk!- namen hier op woensdag 17 mei aan deel. Het onderwerp dit jaar: Rotterdam Groenjaar 2008. In totaal waren er tien prijzen beschikbaar.

Op de eerste plaats is geëindigd Julia Sendula, van de Mr. van Eijck te Rotterdam met slechts 8 fouten. De tweede plaats is voor Lisanne Heutink, van de Horizon in Capelle a/d IJssel. Zij had 11,5 fout. Mirnesa Ibisevic van De Veenvlinder in Spijkenisse is derde geworden met 12 fout.

Anna de Hooge van de Heybergschool in Rotterdam en Wouter de Romph van de Triangel in Capelle aan den Ijssel hadden beiden 12,5 fout. Samen delen ze de vierde en vijfde plaats.

De nummer 6,7, en 8 hadden evenveel fout. Khiedo van Deursen van de Van Oldenbarnevelt Rotterdam, Coen de Vries van de Heybergschool in Rotterdam en Nili Nawabi van de Octopus in Capelle aan den Ijssel hadden allemaal 13 fout.

Maartje van den Hurk van De Anker in Brielle is op de negende plaats geindigd met 13,5 fouten. En de tiende plaats is voor Joessie Moorman van RSV Noord Rotterdam met 14 fouten.

Alle winnaars gingen naar huis met een beker en een boekenbon. De allerbeste speller (Julia Sendula) heeft de wisselbeker gewonnen. Links: http://www.cedgroep.nl