CNV: Streekvervoerbazen willen rijden noch overleggen

Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 21 mei 2008


------

CNV Stads- en streekvervoer: "Werkgevers echt in beklaagdenbank nu"

Streekvervoerbazen willen rijden noch overleggen

De werkgevers in het streekvervoer zitten volop in de beklaagdenbank, voor wat CNV Stads- en streekvervoer betreft. "De werkgevers zijn zelfs niet bereid om - informeel, achter de schermen - naar oplossingen te zoeken. Daarmee nemen ze impliciet de beslissing om niet te gaan rijden buiten de spits. Zij kunnen hun eigen adders onder het gras kennelijk niet langer omzeilen", stelt onderhandelaar Wyb Kusters vastberaden.

Een vastberadenheid die voorkomt uit de wetenschap dat acties van de bonden onverminderd zullen doorgaan. "We hebben vandaag, woensdag, met de werkgevers om tafel gezeten om wat technische zaken uit de laatste werkgeversbrief uit te spitten. Dat levert evenwel niks op. Bij die gelegenheid hebben we de werkgevers het aanbod gedaan om informeel, benen-op-tafelsfeer, de zaak nog eens goed door te lopen. Om te bekijken of er toch niet ergens een opening is te bespeuren. Zodat we daarna weer echt kunnen onderhandelen. Geen sjoege kregen we. Welnu, dan houdt het op. Dit kan ik niet meer uitleggen. Richting chauffeurs niet, maar ook niet richting reizigers.

Voor wat die laatste groep betreft: ik wíl dat ook niet uitleggen. De werkgevers zitten in de beklaagdenbank. Zij moeten het maar uitleggen aan de reiziger dat de bussen tussen de ochtend- en avondspits niet rijdt op donderdag en volgende week op dinsdag, woensdag en donderdag. Zij willen niet. Advertentiecampagne waarin ze anders doen geloven of niet."

In de actiemodellen voor deze en volgende week wordt onveranderd rekening gehouden met de eindexamenkandidaten. Daarom rijden de bussen in ochtend- en avondspits. Er worden geen plaatsbewijzen afgestempeld.

Links: http://www.cnvbedrijvenbond.nl