Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 21-05

BERGEN OP ZOOM, 21 mei 2008

Veelpleger aangehouden voor inbraak in auto

ROOSENDAAL: Een 28-jarige man uit Roosendaal is woensdag om 00.30 uur aangehouden voor inbraak in een auto. Een getuige meldde dat op het Dr. Dregtplein een man aan het inbreken was. Aan de hand van het signalement kon de politie de man aanhouden op het Dr. Dregtplein. Hij zou de ruit van een auto hebben vernield. De man had o.a. een autolader voor een telefoon bij zich. De spullen zijn in beslag genomen. De verdachte staat bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van de auto. Voor zover bekend is er uit de auto niets weggenomen.

Drie hennepkwekerijen opgerold

STEENBERGEN/ STANDDAARBUITEN: De politie heeft dinsdag 3 hennepkwekerijen opgerold.

In een woning aan de Panneman in Steenbergen werd een reeds geruimde kwekerij ontdekt. De apparatuur en resten waren nog aanwezig, maar de planten waren weggehaald. De apparatuur en resten zijn in beslag genomen en Essent doet aangifte van energiediefstal. In het pand zijn twee personen aangehouden, een 20-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Bergen op Zoom. Ook de 27-jarige hoofdbewoner meldde zich bij de politie voor verhoor.

In Standdaarbuiten werd in een woning aan de Vijverstraat een hennepkwekerij geruimd. In twee ruimten stonden in totaal bijna 500 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn voor onderzoek in beslag genomen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom en doet Essent aangifte van diefstal van stroom. In de woning waren twee vrouwen, een 30-jarige vrouw en een 25-jarige vrouw uit Standdaarbuiten, aanwezig die vrijwillig mee gingen naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Ook aan de Vriezendijk in Steenbergen bleek de kwekerij al geruimd te zijn. In drie verschillende ruimten van de woning werden resten van een kwekerij aangetroffen. Het hennepafval en de apparatuur zijn in beslag genomen. Ook bij deze kwekerij bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. Essent doet aangifte.

Man aangehouden met grote hoeveelheid drugs

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond een 29-jarige man uit Rotterdam aan op de Molenstraat. De politie zag de man lopen en hij leek de agenten bewust te ontlopen. Hij is staande gehouden en bleek in bezit van een hoeveelheid hennep, cocaine, heroine en amfetamine. Het ging om bijna een kilo hennep en tientallen grammen harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is inverzekering en verhoord.

Drietal aangehouden na vondst hasj en geld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagavond drie mannen aan langs de A4. De politie rook bij het naderen van de auto van de drie een sterke softdrugslucht. De 27-jarige, 19-jarige en 26-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden, nadat de politie een kleine hoeveelheid hasj en een groot geldbedrag aantrof in de auto. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De drie zijn verhoord en in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor bedreiging met een baksteen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Brussel aan voor bedreiging. De man had even hiervoor een gemeenteambtenaar bedreigd met een baksteen. De reden voor de bedreiging is onduidelijk en de man kwam erg verward over. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten en zal worden beoordeeld door de GGZ.

Vier minderjarigen aangehouden na ernstige mishandeling

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagochtend vier minderjarigen aan voor zware mishandeling van een 14-jarige jongen uit Oudenbosch. De verdachten zijn 8, 14, 11 en 12 jaar oud en allen afkomstig uit Oudenbosch. De mishandeling vond dinsdag aan het einde van de middag plaats op een speelplaatsje in de Spuilaan.

Het slachtoffer werd dinsdagmiddag door meerdere jongens geschopt en geslagen. Hij liep hierbij een zware hersenschudding, meerdere bloeduitstortingen, schaafwonden en kneuzingen op. De jongen werd door een stel leeftijdsgenootjes naar het politiebureau gebracht. De mishandelingen zouden het gevolg zijn van een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer is per ambulance naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht gebracht voor behandeling.

Van de speelkameraadjes van de jongen, die hem naar het politiebureau brachten, is een verklaring opgenomen. Aan de hand hiervan kon de politie de vier verdachten aanhouden. De jongste verdachte, van 8 jaar oud, is direct na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg