Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 21-05

BREDA, 21 mei 2008

Jongen aangehouden voor stelen wielen auto

BREDA: De politie hield op woensdag om 04.00 uur een 17-jarige Bredanaar aan, nadat de politie melding kreeg van vernieling van een auto. Een getuige meldde dat meerdere personen de wielen onder een auto vandaan hadden gehaald. De politie ging naar de Nieuwe Boschstraat, waar de melding vandaan kwam, en hield de verdachte aan op de Mauritssingel. Hij werd op heterdaad betrapt. Van de eigenaresse is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten en verhoord.

Tweetal aangehouden na openlijke geweldpleging

BREDA: Een 19-jarige man uit Breda werd woensdag tegen 03.30 uur in het gezicht geslagen door een onbekende. Het slachtoffer verklaarde achter de auto aan te lopen, toen de bijrijder uitstapte en hem in het gezicht. Hij beschuldigde de Bredanaar ervan een deuk in zijn auto te hebben geschopt. Na een woordenwisseling gaf de onbekende man de Bredanaar een kopstoot. De gedupeerde deed aangifte.

De politie hield een 40-jarige man uit Tilburg en een 40-jarige man uit Arendonk aan in de Vismarktstraat. De mannen voldeden aan het signalement van de bestuurder en de bijrijder van de auto. Ze zijn ingesloten en verhoord. Eén van de verdachten had bij aanhouding een knipmes in bezit. De andere verdachte had twee verpakkingen cocaine bij zich. De goederen zijn in beslag genomen.

Dronken man aangehouden in portiek

BREDA: Om 01.30 uur kreeg de politie op woensdag melding dat er een slapende man lag in een portiek aan de Haagweg. De politie vroeg de man te vertrekken, maar deze wilde niet weggaan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. De man reageerde agressief en wilde met een bloempot gooien. Hierna is de 25-jarige man uit Boskoop aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij woensdagochtend in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder aangehouden

BREDA: De politie zag op dinsdagavond een auto langzaam over de Bavelselaan rijden. De auto reed met gedoofde lichten. De politie hield de automobilist staande. De 19-jarige bestuurder uit Rotterdam was niet in bezit van een geldig rijbewijs en bleek onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 525 ug/l. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor diefstal

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 41-jarige Bredase aan voor diefstal. De vrouw was in dienst bij een bedrijf en werkzaam aan de Industriekade. Bij verschillende medewerkers waren dinsdag waardevolle goederen weggenomen. Ze deden aangifte en wezen de verdachte aan als vermoedelijke dader. De verdachte is aangehouden en gaf de diefstal toe. Ze is verhoord en in verzekering gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drietal aangehouden voor mishandeling tijdens verkeersruzie

BREDA: In de nacht van 12 op 13 april is een 41-jarige man uit Meerle ernstig mishandeld na een verkeersruzie. De man was als automobilist betrokken bij een verkeersruzie n.a.v. een aanrijding op de Rijsbergseweg. Hij werd door meerdere mannen geslagen en geschopt. De mannen namen o.a. de autosleutels van het slachtoffer mee en lieten hem met een gebroken enkel achter. Ook had hij meerdere blauwe plekkern en zwellingen.

Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Deze stelde een onderzoek in en hield aan de hand van het kenteken van de auto drie personen aan. Een 16-jarige jonge en een 17-jarige jongen uit Rijsbergen en een 18-jarige man uit Langeweg zijn aangehouden als verdachte.

De drie zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hennepkwekerij geruimd

ALPHEN: De politie ontdekte op woensdag in een leegstaand bedrijfspand aan de Raadhuisstraat een hennepkwekerij. In totaal zijn ruim 880 hennepplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Er is diefstal van stroom geconstateerd. Van het energiebedrijf neemt de politie aangifte op van diefstal van stroom.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip.

Getuige verwondt door tasjesdief

BREDA: Op dinsdagmiddag heeft een onbekende een 82-jarige Bredase van haar tas beroofd bij winkelcentrum Moerwijk. De vrouw liep rond 14.30 uur over de parkeerplaats, toen een man op een fiets haar tas weggristte. Een 50-jarige omstander ging achter de tasjesdief aan. De Bredanaar werd hierbij door de dief met de tas op het hoofd geslagen. Het hengsel van de tas brak hierbij en de tas belandde op de grond. De man hield een verwonding op het hoofd over. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. De dader fietste weg in de richting van de Roeselarestraat.

Auteur: Inge Rijgersberg