Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Mei

* | Albert Heijn tijdelijk naar MLK Boulevard

Albert Heijn tijdelijk naar MLK Boulevard

Geen tijdelijke supermarkt in het Thalenpark

Het college wil planologische medewerking verlenen aan een tijdelijke verplaatsing van de Albert Heijn vestiging aan het Raadhuisplein naar de MLK boulevard. Het eerdere plan om Albert Heijn tijdelijk een plek te bieden in het Thalenpark is daarmee van de baan. De verhuizing van Albert Heijn is noodzakelijk in verband met de herontwikkeling van het Raadhuisplein.

De tijdelijke huisvesting is gedacht aan de westkant van de bestaande winkelrij aan de MLK boulevard, tegenover het Karmel klooster. Het gaat om 1500 vierkante meter winkeloppervlak plus 60 extra parkeerplaatsen. Naar verwachting kan na de bouwvakvakantie met de werkzaamheden worden begonnen.

De afgelopen maanden heeft het college verschillende plekken aan de rand van het centrum laten onderzoeken op geschiktheid voor een tijdelijke Albert Heijn vestiging. Dit heeft uiteindelijk begin deze week geresulteerd in een verzoek van de projectontwikkelaar van het Raadhuisplein, de firma Redema, om een zogenaamde artikel 17 WRO procedure te starten voor een vestiging aan de MLK boulevard. Dit houdt in dat voor een periode van maximaal 5 jaar van de oorspronkelijke bestemming (grootschalige detailhandel) kan worden afgeweken.